Hava Durumu

Bakan Çelik'ten 12 milyon çalışana müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik 12 milyon çalışana tazminat güvencesi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2014 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2014 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Çelik'ten 12 milyon çalışana müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçirdiği ameliyat sonrası mesaiye başladı. Bakan Çelik, önceki gün Plan Bütçe Komisyonu'na katılarak torba yasa çalışmalarını izledi.

Çelik, kamu özel ayırımı yapmadan, 12 milyon çalışanın tazminatını güvence altına alacak kıdem tazminatı fonu düzenlemesinin getirilmesi çağrısında bulundu.

SİSTEM SÜRDÜRÜLEMİYOR

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen taşeronlara ilişkin düzenlemeyi de içeren torba kanun görüşmelerine katılan Bakan Çelik, "Çalışma hayatının reytingi yüksek değil.

Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız tasarının, önceki görüşmelerine katılamadığım için üzgünüm" dedi. Bugünkü kıdem tazminatı sisteminin sürdürülebilir olmadığını belirten Çelik, "Kıdem tazminatı koşulları ortada. 'Kamuda çalışan alt işveren işçilerinin tazminatları kamu güvencesindedir' düzenlemesini getiriyoruz. 'Özel ne olacak?' diye sorular geliyor. Biz de diyoruz ki 'kamu özel ayırımı yapmadan, çalışanın tazminatını güvence altına alacak olan kıdem tazminatı fonu düzenlemesini getirelim" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.