Hava Durumu

Bakan Çelik: 'Yanı başımızda yeni bir dünya savaşı var'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Dünyada ve bölgemizde aç var. Komşusu açken tok yatan var. 34 ülkede yaşayan milyonlarca insan gıdaya ulaşmakta zorluk yaşıyor. Dünyada 80 ülkede suya ulaşma da sıkıntı var. Oysa bize 21. Yüzyılın bilgi çağı olacağını söylediler. 21. yüzyıl bir terör ve şiddet çağı olarak karşımıza çıktı” dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2016 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2016 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Çelik: 'Yanı başımızda yeni bir dünya savaşı var'
Bursa BUTTİM İş Merkezinde binlerce çiftçiyle iftar yemeğinde buluşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, çıkarılacak kanunla Türkiye'de ekilmeyecek arazi kalmayacağını söyledi.

Merkez Osmangazi ilçesindeki Bursa Ticaret Merkezi'nin bahçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Bursa'daki çiftçilere verdiği iftarda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, “Dünyada ve bölgemizde terör sebebiyle kan ve gözyaşı var dünyada ve bölgemizde aç var. Komşusu açken tok yatan var. 34 ülkede yaşayan milyonlarca insan gıdaya ulaşmakta zorluk yaşıyor. Dünyada 80 ülkede suya ulaşma da sıkıntı var. Oysa bize 21. Yüzyılın bilgi çağı olacağını söylediler. 21. yüzyıl bir terör ve şiddet çağı olarak karşımıza çıktı” dedi.

"YANI BAŞIMIZDA YENİ BİR DÜNYA SAVASI VAR"

Yanı başımızda yeni bir dünya savaşı yaşandığını ifade eden Çelik, “Akdeniz'in akan kanlarla Aldeniz haline geldi. İslam alemi kendisini çek etmelidir. Kendisine dönüp bakmalıdır. Dinimizin adı İslam, barış dini. Ama coğrafyamızda yaşananlara baktığınızda barış ile terörü aynı yerde tutmak mümkün değil. Müslümanım diyen herkes yaşanan bu olaylardan ibret almalıdır. Çare öze dönüştür" diye konuştu.



"YA MİLLETİN YA KANDİLİN YOLUNA GİRECEKLER"

Ülkemizde yaşanan terör olaylarının milleti üzdüğünü söyleyen Bakan Çelik, “Terörle mücadelenin kökü sökülüp atılıncaya kadar devam edeceğiz. Ya milletin yoluna girecekler ya da kandilin yoluna girecekler. Gündüz külahlı gece silahlı kişilere artık kimseye müsamaha göstermeyecek. Bin yıldır bu topraklarda kardeşlik var. Bu topraklarda kardeşlik barınacak kalleşlik barınmayacak. Doğmamış çocuğun annesini, babasını öldüren bu örgüte karşı ne verecek bir avuç toprağımız var, ne bir avuç yaprağımız var" dedi.

"BATI BATTI GİTTİ"

Batı dünyasının terör konusunda ilkeli durmadığını aktaran Bakan Çelik, “Batı'nın mültecilere sırtlarını dönüyor. "Batı, battı gitti. İngilizler bir kararda aldılar zaten ve bu kararın ne anlama geldiğini herkes iyi düşünmüştür. Başkalarına huzurlu gelecek vaat edenlerin kendi ülkelerinde ne hale geldiklerini görüyoruz. İngiltere'deki olayın son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Utanmadan sıkılmadan soykırım iddiası ile bu aziz millete çamur atmaya çalışanların kendilerini aynaya bakmaya davet ediyorum. Aynaya baktıkları zaman ortaçağı görecekler. Onların Ortaçağda yaptıkları Türk milletinin geçmişinde yok. İnsanları sabun yapan ve gaz odalarında zehirleyen anlayışlar bizim milletin tarihinde yok. Önce kendi geçmişlerine baksınlar. Bizim ecdadımız tarihe şeref vermiştir. Biz milletlerin dili ve diniyle uğraşsaydık Balkanlarda bugün İslam'dan başka hiçbir din olmazdı" diye konuştu.

"DÜNYA EKONOMİSİ TELEFONSUZ TELEVİZYONSUZ OLABİLİR AMA BUĞDAYSIZ OLMAZ"

Tarımın dünya ekonomisindeki önemini belirten Bakan Çelik, “Dünya ekonomisinin telefonsuz, televizyonsuz olabilir ama buğdaysız olamaz. Tarımın öneminin net bir şekilde ortaya çıktı. Avrupa Birliği ülkeleri bütçelerinin yüzde 40'ını tarıma ayırıyor. Bizde bütçemizin 1milyar 600 milyon lirasını tarıma ayırıyoruz. Ama buradaki çiftçi kadrosunu görünce çiftçilerin daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum. Şu anda gelişmiş ülkeler kendi topraklarının dışında başka ülkelerden toprak kiralıyorlar. Amerika, Çin gibi ülkeler Hindistan, Ortadoğu, Afrika gibi ülkelerde 200 milyon hektar araziyi kiraladılar. Tarımın gelecekte ne kadar önemli olacağını, su, enerji ve gıdanın ne kadar önemli olacağını bildikleri için arazi kiralamaya gittiler" şeklinde konuştu.



"EKİLMEYEN BİR METREKARE ARAZİ KALMAYACAK"

Önümüzdeki günlerde yeni bir yasa üzerinde çalışacaklarını söyleyen Bakan Çelik, "Şimdi kanun getiriyoruz. Türkiye'de ekilmeyen bir metrekare arazi kalmayacak. Türkiye'de her yer ekilecek. İnsanlarımıza sağlıklı gıdalar, besinler sunacağız. Şu anda 24 milyon hektar arazimiz var. Amacımız bunu küçültmek değil büyütmek. Tarıma elverişli arazileri daha da verimli hale getireceğiz. Ovalara beton değil fidan dikeceğiz" şeklinde konuştu.

"184 OVA SİT ALANI OLACAK"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yeni bir çalışmayla Türkiye genelindeki 184 ovayı sit alanı haline getireceklerini belirten Bakan Çelik, "Bursa'mızın 17 ilçesi var. Buradaki toprağımızın özelliği nedir, ne yapılması gerekiyor bunların üzerinde çalışıyoruz. Türkiye genelinde 900 ilçemizde çiftçilerimizle görüşerek atılması gereken adımları atacağız. Bu çalışmanın sonunda Havza Bazlı Destekleme Modeli'ni hayata geçireceğiz. Ağustos ayında bunu ilan edeceğiz. Bundan sonra masada olmayacağız sahada, tarlada olacağız" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.