Hava Durumu

Bakan'dan Zeytin Dalı'na ilişkin açıklama "Eğer olmasaydı..."

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli,"Eğer zamanında Zeytin Dalıharekatı gerçekleştirilmemiş olsaydı, bu millet, bu topraklar bunun bedelini ileride çok daha fazla bir şekilde ödemek zorunda kalacaktı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan'dan Zeytin Dalı'na ilişkin açıklama "Eğer olmasaydı..."

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli "FETÖ, özellikle askeri eğitim kurumlarımız başta olmak üzere onların etkisiz hale getirilmesi, oraların kontrol altına alınarak FETÖ'ye mensup teröristler yetiştirilmesi için ciddi çalışmalar içerisinde olmuştur. Hamdolsun, şu an itibarıyla bu tehlike tamamen ortadan kaldırılmıştır" dedi. Zeytin Dalı harekatı ile ilgili de konuşan Canikli, "Eğer zamanında Zeytin Dalı harekatı gerçekleştirilmemiş olsaydı, bu millet, bu topraklar bunun bedelini ileride çok daha fazla bir şekilde ödemek zorunda kalacaktı" ifadesini kullandı.

BİN 800 KİŞİ İTİRAFÇI OLMAK İÇİN BAŞVURDU

FETÖ nedeniyle TSK'dan uzaklaştırılanlarla ilgili de konuşan Canikli, "Bin 800 civarında 'itirafçı' adı altında savcılığa beyanda bulunanlar geçici görevle uzaklaştırılmıştır. Gerçekten itirafçılık sisteminden faydalanmak istiyorlarsa onun gereğini yapmaları gerekiyor. Yani örgütün deşifre edilmesi, kripto unsurlarının deşifre edilmesi için bildiklerini gerçek anlamda anlatmaları gerekiyor. Mevzuatımıza göre ancak bu şekilde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanılabilir. Artık terör örgütünün size verebileceği bir şey yok. Gelin Türk adaletine, Türk milletine teslim olun, örgütün tamamen gizli kalmış unsurlarının da açığa çıkartılması için bildiklerinizi anlatın ve bu milletin bu belasını tepeden tırnağa ortadan kaldıralım, temizleyelim" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.