Hava Durumu

Bakan Demircan: 2019 süreci fevkalade önemli bir süreç

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "İnşallah 2019 seçimlerinde milletimiz bu mücadeleyi bugüne kadar geçirdiği süreçleri de dikkate alarak başarıyla neticelendirecek." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2018 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2018 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Demircan: 2019 süreci fevkalade önemli bir süreç

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, partisinin Samsun 5. Olağan Kadın Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, geçmişte bu toprakların bağımsızlığı için mücadele eden kadınların bugün de ülkenin çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için mücadele ettiğini belirtti.

Türkiye'de milletin iradesine yapılan darbelere işaret eden Demircan, "Bütün milletin o devlete sahip olmasının adı cumhuriyettir. Demokrasi ne? Devletin nasıl yönetildiğine milletin karar vermesi ise demokrasi... İşte demokratik cumhuriyet...Ülkenin sahibi millet, nasıl yöneticiliğine yine millet karar veriyor. İşte o rejimin adı demokratik cumhuriyet. Türkiye demokratik cumhuriyet mücadelesini yaklaşık 70 yıldır sürdürüyor." diye konuştu.

Bu mücadele döneminde önemli aşamalar geçildiğine işaret eden Demircan, en büyük aşamanın 2017'nin Nisan ayında atıldığına dikkati çekti.

"2019 SÜRECİ FEVKALADE ÖNEMLİ BİR SÜREÇ"

Türkiye'nin demokratik cumhuriyet modelinin parlamenter sistem olduğunu ve söz konusu sistemle ancak bu kadar kalkınılabileceğini ifade eden Demircan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu araç bu kadar hız yapabiliyordu. İşte o modeli değiştirip cumhurbaşkanlığı sistemine geçme kararını milletimiz daha hızlı kalkınmak, daha güçlü kalkınmak, ilerlemiş çağdaş medeniyetler düzeyini daha iyi yakalamış bir Türkiye oluşturmak için 16 Nisan 2017'de kabul etti. Şimdi 2019'a geldik. 2019'da ne olacak? 2019'da milletimizin 16 Nisan 2017'de onaylamış olduğu sistemi uygulamaya başlayacağız. O nedenle 2019 süreci fevkalade önemli bir süreç. Cumhuriyet tarihi boyunca yani 100 yıl boyunca milletimizin demokratik cumhuriyet mücadelesinin bir adım daha yükseğe taşınması, bir basamak daha yükseğe taşınması mücadelesi. İnşallah 2019 seçimlerinde milletimiz bu mücadeleyi bugüne kadar geçirdiği süreçleri de dikkate alarak başarıyla neticelendirecek. Onun için şu anda sıradan bir kongre yapmıyoruz. Şimdi yapmakta olduğumuz kongreler bizi 2019'da bu demokratik cumhuriyetin en üst modeli olan cumhurbaşkanlığı sistemini inşa etme imkanını verecek seçimlere taşıyacak."

Demircan, 1071'de bu toprakları vatan yaparken erkeğiyle mücadele eden kadınların bugün de 2071 hedeflerini yakalamak için 2019 ve 2023 hedeflerini mutlaka başaracağına inandığını vurguladı.

Vesayet modeli ve vesayete niyet edenlerin de sonlandırıldığı bir seçim olacağını vurgulayan Bakan Demircan, şunları dile getirdi:

"Milletimiz 15 Temmuz'da son vesayet hamlesini 250 şehit vererek durdurdu ve akamete uğrattı. İnşallah 2019 seçimleriyle vesayeti de böylece tarihe gömmüş olacağız. Milletimizin bu vesayet mücadelesinde şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Sadece içeride hain çetelerin vesayet gayretleriyle milletimiz mücadele etmedi. İşte kuzey Suriye'de ülkenin sınırlarında bir terör devleti kurmak, Türkiye'yi bir terör kuşağıyla kuşatmak için harekete geçmiş olanlara bu aziz millet gereken cevabını verdi ve o hareketi akamete uğrattı. Bu mücadele esnasında da şehit olan bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilere acil şifalar diliyorum."

Demircan, ülkeye ve millete karşı içeriden ve dışarıdan gelecek tehlikelere karşı birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi ve bilgi toplumu olmak gerektiğini de sözlerine ekledi.

"İÇİNDE KADIN OLMAYAN HİÇBİR YAPI VE HAREKET KADINLARIN SORUNLARINI ÇÖZEMEZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise geçmişte Nene Hatun'lar ve Kara Fatma'lar gibi bugün de ülkesine ve milletine hizmet etmek için mücadele eden kadınlar olduğunu belirtti.

İçinde kadın olmayan hiçbir yapı ve hareketin kadınların sorunlarını çözemeyeceğini ifade eden Karaaslan, "Önce içinde kadın olacak, önce kadınlar gerçekten karar alma mekanizmalarında var olacak ondan sonra biz Türkiye'deki bütün dezavantajlı grupların sorununu çözeceğiz." dedi.

Kadınları AK Parti çatısı altında 2019 seçimlerinin sorumluluğunun beklediğinin altını çizen Karaaslan, şöyle devam etti:

"2019, 1919'un başladığı ilk adımın atıldığı, milli mücadelenin ateşinin yakıldığı bu şehirde Türkiye'nin her bir metre bölgesinden olduğundan belki biraz daha farklı bir anlam ifade etmekte. O yüzden 2019'da 1919'un mücadelesini veren kadınların emanetini daha yükseğe çıkartmalıyız. O yıllarda hem cephede var olan hem eşini cepheye yollayan hem oğlunun saçlarına kına yakıp kınalı kuzularından vazgeçen analar vardı. O analar bugün de var. O analar hainlerin bu ülkeyi, bu vatanı ve bayrağı tehdit ettiğini duyduklarında oğullarının saçlarına belki kına yakmadılar ama aynı o cesur fedakar anneler gibi çocuklarını meydanlara, sokaklara, yollara, caddelere yolladılar."

Karaaslan, silahların, cephelerin, teknolojilerin ve yaşam standartlarının değiştiğini ancak ne düşmanların ne de Türk milletinin inancının ve değerlerine verdiği önemin değişmediğini ifade etti.

Türk milletinin her alanda mücadele ettiğini vurgulayan Karaaslan, "Mücadele kimi zaman cephede, kimi zaman sınırlarımızın ötesinde bugün olduğu gibi kimi zaman da burada bu kadrolar altında siyaset yapmakla mümkün. O yüzden bugün buradaki varlığınızın sıradan herhangi bir varlık bir aidiyet olmadığını bir kez daha size hatırlatmak isterim. Bugün buradaki varlığınız bizim ülkemizin, geleceğimizin, çocuklarımızın göremeyeceğimiz torunlarımızın, torunlarının torunlarının yani bu baki kalacak devletimizin inşallah aydınlık geleceği olacak." diye konuştu.

Kongrede, tek aday olan mevcut başkan Rabia Bay Keser yeniden AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı seçildi.

Kongreye, AK Parti Samsun milletvekilleri Akif Çağatay Kılıç, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hasret Yavuz, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.