Hava Durumu

Bakan detayları açıkladı: Sigara yasağında kapsamlı düzenleme

Sağlık Bakanı Koca, yeni sigara yasaklarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sigara için kapalı alan tanımını değiştirdiklerini belirten Bakan Koca, "En güzel yerler sigara içenlere, içmeyenler geride olmayacak. Fahri sigara denetçiliği gelecek. Ceza kesip kesmeyeceklerine karar vereceğiz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Koca elektronik sigaranın da yasaklanacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2019 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2019 08:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan detayları açıkladı: Sigara yasağında kapsamlı düzenleme

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama yılına başladı. TBMM'de günboyu düzenlenen etkinliklerin ardından 27'nci dönem 3'üncü yasama yılı açılışı dolayısıyla tören salonunda resepsiyon verildi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un ev sahipliği yaptığı resepsiyona, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'nin yeni yasama yılı açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sigara ile ilgili yeni bir çalışmanın olduğunu belirten Bakan Koca, kapalı alanlarda sigara içimi ile ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Kapalı alan tanımını şekillendiriyoruz. En iyi alanların sigara içenlere ayrıldığını, sigara içmeyenlere daha geride alanların verildiğini biliyoruz. İstismar edildiğini görüyoruz. Bununla ilgili bir düzenleme ve yeni bir tanımlama geliyor. Yarı açık ve kapalı alan istismar ediliyor. Yarı açılır- kapanır sistemi de kapalı tanımlayan ama açık alanı da nasıl bir alan olması gerektiğini netleştiren bir yaklaşım olacak" dedi.

'FAHRİ SİGARA DENETÇİLİĞİNİ GETİRİYORUZ'

Bakan Koca, halkın katılımını sağlamak amacıyla, 'fahri sigara denetçiliğinin' getirileceğini belirterek, "Ceza kesip-kesemeyecekleri üzerinde çalışıyoruz. Cezalar dahil olmak üzere detaylı çalışıyoruz. Nargilede de bir tütün ürünü aynı kapsamda ele alıyoruz" diye konuştu.

ELEKTRONİK SİGARA YASAĞI

Elektronik sigaranın ülkeye girişinin yasaklanacağını vurgulayan Bakan Koca, "Ülkeye girişi dahil olmak üzere yasaklı hale gelecek. Üzerinde yasal düzenleme çalışması yapıyoruz. Meclise gelecek kapalı ve açık alan tanımı yönetmelikle yapılabilecek bir düzenleme ama kanunla yapılabilecek birkaç düzenlememiz de olacak. Elektronik sigaranın yasaklanması gibi" açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.