Hava Durumu

Bakan Eroğlu Bursa'da dev projelerin müjdesini verecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu , 26 Kasım Pazar günü Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından Bursa'da inşa edilecek 434 milyon lira yatırım bedelli 8 adet tesisin temelini atacaklar. Bakan Eroğlu ayrıca programı çerçevesinde Bursa'ya yapılması planlanan 425 milyon TL yatırım bedeline sahip 23 projeyi açıklayacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2017 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Eroğlu Bursa'da dev projelerin müjdesini verecek

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Pazar günü saat 15.00'da Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenecek toplu temel atma töreninde, DSİ tarafından inşa edilecek İznik Barajı, Gölecik Barajı, Gemlik Hamidiye Göleti Sulaması, İnegöl Alangünü Barajı Sulaması, Gemlik Küçükkumla Barajı Sulaması, İnegöl Olukman Tekke Göleti ile 1 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacaklar. Törende ayrıca, Orman Genel MÜdürlüğü tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacaklar. Bakan Eroğlu bir çok aileye ek gelir sağlayacak olan ücretsiz fidan dağıtımını da gerçekleştirecek.

112 BİN 950 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak tesisler ile 73 milyon metreküp su depolanacak. Depolama tesislerinin sulama sistemleri tamamlandığında da 112 bin 950 dekar zirai arazi suya kavuşacak. Yılda 13 milyon 400 bin metreküp içme suyu temin edilecek. Yılda 9 milyon 700 bin kiloWaat.saat enerji üretilecek. 1 ilçe taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca yangınlarla mücadelede daha etkin olunması ve orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.

Bakan Eroğlu ayrıca, 425 milyon TL tutarındaki yatırım bedeline sahip 23 projeler hakkında bilgi verecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.