Hava Durumu

Bakan Gül FETÖ davaları için tarih verdi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, FETÖ davalarının yıl sonuna kadar biteceğini düşündüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2018 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2018 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Gül FETÖ davaları için tarih verdi

Adalet Bakanı Gül'ün açıklamalarından satırbaşları:


Nereye giderlerse gitsinler konuyu hukuki değil siyasi boyutuyla yaklaşıp iyi niyet göstermemeleri sürecin en büyük zorluklarından birisi. Nerede olursa olsun bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

İnce'nin Gülen'in evraklarının yetersiz olduğu iddiası

15 Temmuz'a kontrollü darbe diyen, 20 Temmuz'da yapılan tüm tedbirlere karşı da "asıl darbe budur" diyen bir anlayıştan başka bir şey beklemek mümkün değil. Burada esas sorun, sayın İnce'yi hangi Amerikalı aramıştır? Firarilerden birisi midir? Amerikalı bir kişi midir? Bu kişi ise ne söylemiştir, kim aramıştır? Bu konuda bir muğlaklık var? Hangi eyaletten, kim aramıştır söylemiyor.

Burada gerçekten bir ciddiyetsizlik var. Amerikalılar aradı, kim aradı, ne söyledi? Bunu milletle paylaşmak zorunda. Ne eksiktir, onu paylaşmak zorunda. Ama asıl hazin olan, siz cumhurbaşkanlığına adaysınız siz devletin ilgili kurumlarından gelen bilgilere değil de bir gelen telefonla, acaba işlettiler mi, acaba kim aradı, ne söylendi buna itibar ediyorsun. Böyle bir tavrı Türk milleti böyle bir yaklaşıma teslim etmez.

Çünkü devletin kurumları var. Devletin yetkileri var. Diyelim ki telefon geldi. "Şunu söylüyor" diye bilgi alacağına, kalkıp şöyle yapıldı, hiçbir zaman Amerikalı yetkililer "sen şunu düzgün yap şeklinde bir müracaatını kabul etmiyorum" demedi. Böyle bir şey söylenmedi. Kalkıp siz Amerika'dan gelen bir telefona itibar ediyorsunuz.

Bir şey söylendi, onun altını doldurmak için bir şeyler söylenecek. Ama hiçbir şekilde bu iddiaların geçerliliği yoktur. Bu işleri yapan saygın hakimledir, savcılardır. Talebi yerine getiren mahkemelerdir. Bunların talebi İngilizceye çevrilip gönderilmektedir. Çok yetkin hukukçularımız var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.