Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Gül: Onay beklendi

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Kaşıkçı soruşturması ile ilgili "Aramalar için Suudi devletinin onayı beklendi. Süreç dikkatli bir şekilde yürütülüyor. En kısa sürede neticelenmesini bekliyoruz" dedi. Bakan Gül açıklamasında "29 Aralık'ta 1600 hakim savcı alımı için sınav yapacağız" duyurusunda da bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2018 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2018 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Gül: Onay beklendi

Abdülhamit Gül'ün açıklamalarından satırbaşları:

Süreç dikkatli bir şekilde yürütülüyor. Önemli olan olayın aydınlatılmasıdır. Cumhurbaşkanımızı başından beri bu iradeyi ortaya koydu. Viyana sözleşmesinden kaynaklanan bazı durumlar var.

Bir konsolosluk binası her hangi bir yer değildir. Burada konsolosluk binasında bir şey var, savcı hemen buraya gireceğim diye karar veremiyor. Burada da muhattap devletin rızası savcılık makamını sınırlandırıyor.

Olayı soruşturan adli mercilerimizdir. Delilleri toplayan değerlendiren adli mercilerdir.

Somut olayla ilgili iddialar yazılanlar bir kesin sonuca ermeden bir konuda şöyle olmuştur dememiz mümkün değil... Ancak bir delil olduğu zaman o ülkeden iadesi talep edilir ya da kırmızı bülten çıkarılır.

Tüm bunlarla ilgili konuşulanlarla ilgili savcılık hukukun gereği neyse onu yapacaktır.

BRUNSON KARARI...

Çok tartışıldı ve konuşuldu. ABD'nin de davayla ilgili kabul edilemez açıklamaları oldu. Türk yargısı bu konuda kararını alırken hiçbir yerden herhanngi bir baskı ve talimatla vermiş değildir. Başından itibaren bu süreç böyle başlatılmış ve sonuçlandırılmıştır. Bağımsız mahkeme kararını verdi.

Bu kişinin beraat etmedi. Yurt dışı çıkış yasağı kalktı ve bir mahkumiyet kararı verildi. İddialarla ilgili bir mahkumiyet kararı çıktı, suçlu bulunmuştur.

Mahkeme suç vasfını belirlerken cezayı neye göre verdi, bu gibi ayrıntıları henüz bilmiyoruz. Bu konuda gerekçeli kararı beklememiz doğru olacaktır.

AF TEKLİFİ...

Bu konu Meclisimizin takdiridir. Bu tekliften bağımsız olarak ihtiyaçlara göre bir çalışmayı sürdürüyoruz. Özellikle suç ve ceza dengesini sağlayacak farklı infaz süreleri üzerine çalışıyoruz. Ama belli bir olgunluğa erişmeden bir açıklama yapmak doğru olmaz. Biz teknik verilerle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu konuda temel hassasiyetimiz toplumla aynı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.