Hava Durumu

Bakan Kaya'dan ilk açıklama: "Çok kaba ve sert muamele gördüm"

Hollanda'dan sınır dışı edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kendisini karşılayan Enerji bakanı Berat Albayrak ile kameralar karşısına çıkarak, "Hollanda'da çok kaba ve sert bir muamele gördüm." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2017 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2017 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Kaya'dan ilk açıklama: "Çok kaba ve sert muamele gördüm"

Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya mikrofonların karşısına beraber çıktılar.

"HOLLANDA BÜYÜK BİR YANLIŞLIK İÇİNE GİRMİŞTİR"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Hollanda için, Avrupa demokrasisi için bir utanç gecesi yaşandı. Demokrasinin beşiği denilen kıta uluslararası hukuku ayaklar altında çiğnedi. Faşizan bir Nazi mantığıyla değerlendirmek yeterli mi bilmiyorum ama bunu kamuoyu takdirine bırakmak gerekir. Hollanda büyük bir yanlışlık içine girmiştir. Çarşamba günü gerçekleşecek seçimlerin malzemesi olarak yorumlamak gerçekçi değildir. Avrupalı meslektaşlarımız, bu olaydan dolayı kendi hükümetlerini eleştirdiler. Daha sıkıntı verici olan bunu kamuoyu önünde açıklamaktan endişe ve korku duymalarıdır. Avrupa'nın geleceğinin tehdit altında olduğu şeklide yorumlayabiliriz.

16 Nisan'da referandum yapacak bir ülkenin yaklaşık 5 milyon vatandaşını yerinde bilgilendirme bakımında, onların en temel haklarını ifade edebilmek için, ziyaretleri iptal etmek, diplomatik kişilere antidemokratik müdahalelerde bulunmak çok ağır bir süreçtir, bunları kabul etmek mümkün değildir. Vatandaşlarımıza da bu hukuksuz uygulama karşısında resmi çok daha net gördüklerini düşünüyorum."

"ÇOK KABA VE SERT MUAMELE GÖRDÜM"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın açıklamaları şöyle:

"Diplomatik pasaportu olan bir kişi olarak Avrupa'ya gittim. Vatandaşlarımızla kendi topraklarımız sayılan konsolosluk binasına gitmek için gitti ve bunun için izin almak gerekmiyor. Ben burada seçmenlerimizle buluşmak ve referandumda neler getirileceğini anlatmak için gittim. Avrupa'nın Hollanda'nın içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok.

Konsolosluk binasına 30 metre kala polisler bizi durdurdu. Gitmemize izin verilmedi. Konsolosmuzun da yanımıza gelmesine izin verilmedi. Etten bir duvar örerek konsolosluğa gitmemize izin verilmedi. Gayriinsani, ahlaki bir muameleyle karşı karşıya kaldık. İfade özgürlüğünden, özgürlükten bahseden Hollanda'da acı bir gece yaşadık. Maslahatgüzarımız, 5 kişilik koruma ekibim gözaltına alındı. Biz de polisler eşliğinde bir sınır merkezindeki polis merkezine götürüldük, 1,5 saat bekletildik. Çok kaba bir muameleye maruz kaldık. Sınırda 1,5 saat bekletildikten sonra Almanya Başkonsolomuzun aracıyla konsolosluğa geçtik, sonra İstanbul'a geldik.

Bu antidemokratik bir uygulama ve vatandaşlarımızla buluşmaya gidiyoruz. Bizimle buluşmak için gelen vatandaşlarımıza gayri insanı muamelede bulunuldu. Atlarla, köpeklerle saldırıldı. Basın mensuplarına da aynı şekilde saldırıldı. Hollanda'da aniden OHAL ilan edildi.

15 Temmuz'daki darbe teşebbüsünden sonra OHAL ilan ettik. Batı bunu sorguladı. Bizim bu OHAL'imizi sorgulayan Batı, bu olay üzerine OHAL ilan ettik. Hem vatandaşlarımıza, hem basın mensuplarımıza şiddetle muamele ettiler. Kınıyoruz. Hem diplomatik, hem insani hiçbir teamüle uymayan bu davranışın kınanmasını istiyoruz. Dün gece tüm özgürlükler kısıtlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.