Hava Durumu

Bakan Kurum açıkladı: Süre 19 Mayıs'ta bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 81 ile gönderilen genelgede ilan edilen 3 aylık sürenin 19 Mayıs'ta sona ereceğini belirterek, "Belediyelerimizden acil ve öncelikli dönüşmesi gereken binaların tespitini bir an evvel yapmalarını ve bakanlığımıza göndermelerini istiyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2019 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Kurum açıkladı: Süre 19 Mayıs'ta bitiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel dönüşüme dair 81 ilimize genelgemizi gönderdik. Genelgede ilan ettiğimiz 3 aylık süre 19 Mayıs'ta doluyor. Bunun için de belediyelerimizden acil ve öncelikli dönüşmesi gereken binaların tespitini bir an evvel yapmalarını ve bakanlığımıza göndermelerini istiyoruz." dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, memleketi Konya'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak olan 1353 sosyal konutun kura çekimi törenine katıldı. Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde yapılan, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende konuşan Bakan Kurum, TOKİ tarafından bugün kadar Konya'da 21 bin 817 konuttan 19 bin 295 adetini tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini söyledi.

"12 KATTAN FAZLA BAŞVURU YAPILDI"

Türkiye genelinde de 250 bin sosyal konut için proje başlattıklarını ifade eden Bakar Kurum, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 5 Mart'ta finansmanını yaptığımız 'Yatay mimariyle yükselen Türkiye' sloganıyla 2023 yılı hedeflerimiz doğrultusunda, tüm Türkiye'de 250 bin sosyal konut üreteceğimizi beyan etmiştik. 2019 yılı için ilk etapta 50 bin sosyal konutu başlattık. 67 ilde 140 proje için 636 bin 737 vatandaşımız başvuru yaptı. 12 kattan fazla başvuru yapıldı. Konya'da, Selçuklu, Hadim, Yunak, Beyşehir ve Hüyük'te 2 bin 979 adet konut projemiz var. Şimdi de 1353 konutumuzun kura çekimini yapıyoruz."

"3 AYLIK SÜRE, 19 MAYIS'TA DOLUYOR"

Bakan Kurum, 6,7 milyon konutun sağlıklı olduğunu ve yıl da 300 bin konut ile 5 yılda 1,5 milyon konutun dönüşümünün tamamlanmasını sağlayacaklarını söyledi. Acil olan 1,5 milyon konutun belirlenmesi için de 81 il valiliğine bu binaların tespiti için genelge gönderdiklerini hatırlatan Bakan Kurum, belediyelerle yapılacak bu tespit süresinin de 19 Mayıs'ta dolacağını belirtti. Süre azaldığı için belediyelere çağrıda bulunan Bakan Kurum, şöyle konuştu:

"Bir çağrıyı da buradan yapmak istiyorum. Belediyelerimize sesleniyorum. Kentsel dönüşümde 81 ilimizde, valiliklere genelle gönderdik. Valiliklerimiz, tüm şehir genelinde en riskli alandan başlamak suretiyle tespit çalışmalarını belediyelerimizle birlikte yapsınlar diye. 3 ay içinde bize acil öncelikli alanları tespitini yapıp, bildirsinler istedik. 3 aylık süre, 19 Mayıs'ta doluyor. Belediyelerimizden acil öncelikli dönüştürülmesi gereken binaların tespitini yapıp, bakanlığımıza gönderilmesini istiyoruz. Buradan gelecek verilerek çok önemli. O acil öncelikli diyebileceğimiz alanlara girebilmek ve o 1,5 milyon konutun yapımına başlamak için çok önemli."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.