Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Kurum duyurdu: 81 ilde göz açtırmayacaklar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kaçak yapılaşmaya asla göz açtırmayacaklarını belirterek, Bakanlık bünyesinde görev alacak toplam 2100 imar denetçisinin 81 ilde görevlendirileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2019 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2019 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Kurum duyurdu: 81 ilde göz açtırmayacaklar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da imara aykırı ve kaçak yapılarla mücadele kapsamında Bakanlık bünyesinde görev alacak yeni 1100 imar denetçisinin göreve başlaması programına katıldı.

Ülkemizde ve dünyada çarpık yapılaşmaya karşı çözümler arandığınıbelirten Kurum, "İhtiyacımız olan şey medeniyetimizin değerlerine uygun mahalle kültürünü yaşatan az katlı yatay şehirleşmedir." dedi.

Kurum, mekansal planlarda ve kentsel dönüşümde fiili imar planları yapımında hep az katlı yatay mimari projelerine ağırlık verdiklerini söyledi.

81 İLE İMAR DENETÇİSİ

Şehircilik vizyonunu gerçekleştirme yolunda İmar disipilini yeniden tesis etmek zorunda olduklarını belirten Kurum, " Şu an 1100 olan imar denetçi sayımızı sizlerle birlikte 2100'e çıkarmış olacağız. Bu sayede yapı yoğunluğuna ve deprem riskine göre 81 ilimize görevlendireceğiz" dedi.

"KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

İmar denetçilerinin nerede kaçak yapı varsa tespitleri yapacaklarınıhatırlatan Kurum, konuşmasına şöyle devam etti:

"En son Bodrum'da olduğu gibi kararlılıkla sizlerle birlikte yıkım sürecini gerçekleştireceğiz. Her an 7/24 sahada olacağız. Takipçisi olacağız bu işlerin. Bu yapılaşmalara asla ve asla göz açtırmayacağız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.