Hava Durumu

Bakan Müezzinoğlu: "Çok bedeller ödedik"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bugün artık orta gelir düzeyini yakalamış, ama buna razı olmayan bir millet ve ortak akıl olduğunu söyleyerek, “Biz birlik ve beraberliği, büyük hedefleri konuşmamız, hızla koşmamız gerekiyor. Kaybettiğimiz çok yıllar oldu. Çok bedeller ödedik. Buralardan önemli dersler çıkartarak, yeniden birlik ve beraberlik içerisinde, mirli iradeye, demokrasiyi, sandıksız asla olamayacağına, sandığın hak ve hukuku olan bir duruşu mutlaka başarabilmeliyiz” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2015 07:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2015 07:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Müezzinoğlu: "Çok bedeller ödedik"
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Balkansiad 12. Sinerji Toplantısı’na katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Müezzinoğlu, “2023 son derece önemli bir hedeftir. Hep birlikte sımsıkı sarılmamız, her alan başarılara imza atmamız gereken bir hedef olmalıdır. Bunu sanayide geldiğiniz durum inşallah 7 Haziran seçimlerinden sonra yeni bir çok radikal kararları alacağımız süreçler olmalıdır. İstikrarın güçlü olduğu, milli idarenin güçlü yönetildiği, güçlü temsil edildiği, bir çok ilkesel ve yasal değişimlerin alınması ve kararların alınması gerektiği süreçleri tartışıyoruz. Orta gelir tuzağına takılmaması gereken ülkeyiz. 10-12 yıl önce orta gelir tuzağını düşünmek hayaldi. Artık onlar geçti. Bugün artık orta gelir düzeyini yakalamış, ama buna razı olmayan bir millet, ortak akıl var. Biz birlik ve beraberliği, büyük hedefleri konuşmamız, hızla koşmamız gerekiyor. Kaybettiğimiz çok yıllar oldu. Çok bedeller ödedik. Buralardan önemli dersler çıkartarak, yeniden birlik ve beraberlik içerisinde, mirli iradeye, demokrasiyi, sandıksız asla olamayacağına, sandığın hak ve hukuku olan bir duruşu mutlaka başarabilmeliyiz. Bunu bu ülke 60’lı, 70’li, 80’li, 90’lı yıllarda başarabilseydi, bugün orta gelir tuzağına düşen ülke olmayı konuşmayacaktık. Ama ne yazık ki 70’li yıllardaki çatışmalar, 80’li yıllardaki ayrışmalarda, 2000 yıllarının gelen milli iradeye yapılan müdahaleler bu millet çok bedeller ödetildi” dedi.

“MİLLİ İRADENİN SAĞLIĞI BOZULMAMALIDIR”

Sandığın idaresine birileri kapalı kapılar arkasında tuzaklar kurarak milli iradenin sağlığının bozulmaması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, “Artık nasıl bireylerin, ailelerin sağlığı önemliyse, bütün bunları başarabilmemizin temelinde millet iradesinin hak ve hukukunu güçlü korunmasıyla başarabiliriz. Bu anlamda geçtiğimiz 12 yıllık AK Parti iktidarında çok önemli mesafeler kat etti. Çok önemli sıkıntılarda yaşadık. Siyaset millet için yapılır. Milletin yarınlarını, daha iyi, huzurlu olması için yapılır. 77 milyon ülke insanımızın yarınlara umut ve güvenle bakabilmesi için ortak hedefler ve hayaller peşinde götürmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Toplantıya Müezzinoğlu dışında, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve çok sayıda davetli katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.