Hava Durumu

Bakan Müezzinoğlu: "Onları o çukura gömeceğiz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, terör örgütüne yönelik yapılan operasyonların sürdüğünü belirterek, "Onlar hangi çukuru kazarsa kazsınlar. Daha önce FETÖ için söylediysek şimdi onlar için söylüyoruz. Onları o çukura gömeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2016 20:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2016 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Müezzinoğlu: "Onları o çukura gömeceğiz"
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın 38. İl Danışma Toplantısı'na katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmasının başında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Müezzinoğlu, "3 gün önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir kalp tahkiki operasyonu geçirdi. Kendisine acil şifalar diliyorum. Dün ve bugün CHP’nin olağan kongresi yapılıyor. Sorumluluk üstlenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na başarılar diliyorum. Türkiye’nin CHP’nin vizyonuna ihtiyacı var. Önümüzdeki dönemde CHP, bu sorumlulukları ve katkı sağlayan, üreten siyaseti Türkiye gündemine katan AK Parti’nin koşmasına engel olan değil, o vizyonun güçlü olmasına katkı sağlar" dedi.

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ CEYHUN İRGİL’E ELEŞTİRİ

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil’in geçtiğimiz günlerde Meclis'e verdiği "Hastanelerde hasta sayısı arttı, eczanelerde grip ilacı kalmadı" şeklindeki soru önergesine Müezzinoğlu şu yanıtı verdi:

"Bu yıl içerisinde 55 yeni hastaneyi hizmete sokacağız. 10 bin yatak kapasitesini hizmete sunacağız. Yeni doğan yoğun bakımdaki yatak sayısı 2002’de 1091 iken, 2015’de 9720 oldu. Yetişkin yoğun bakımda yatak sayısı 2002’de 2244 iken, bugün için ise 18 bin 736 oldu. 2002’de yeni doğan 1000 bebekten 31’i ölüyordu. Bugün yeni doğan 1000 bebekten 7.5’i ölmektedir. 2002’de tıbbi imkanların yetersizliği sebebiyle 50 bin bebeğimiz ölüyordu. Bugün ise, 50 binin 42 bini yaşatılıyor. 2002 yılında 10 bin anneden 64’ü ölüyordu. Bugün ise doğum yapan 10 bin anneden 14’ü ölüyor. Bin bebekten, 7.5’e inmeyi başarı olarak görüyoruz. Ama gelişmiş dünya stantlarında bin bebekten 5’i ölüyor. Bunu 5’e çekmek istiyoruz. Bebek ölümleri 2002 yılında Türkiye genelinde 220 bin iken, bugün 48 bine düştü. Anne ölümleri ise 50 binden 8 bine indi. Değerli Ceyhun kardeşim, 'AK Parti döneminde, AK Parti milleti hasta yapıyor. Önceleri yıllık 220 milyon doktora müracaat varken siz iktidara geldikten sonra 600 küsür milyon oldu' diyorsun. Anneleri ölümden kurtardık. Bebekleri, ölümden kurtardık. Tedaviye aldık. Bunu sıradan bir politikacı söylese cevap vermem. Ama bunu bir hekimin söylemesi, hele hele bu milletvekiliyse bunu yakıştıramam. Bebeklerin ölümünü nasıl aza indireceğin şeklinde projen varsa buyur gel. Anne ölümlerini indirmen için bir proje varsa gel. Ama Ceyhun kardeşim, kasaba siyaseti yapma. Sizin partinizin adı anlamında halkı merkeze alan bir CHP’ye bu ülkenin ve AK Parti’nin ihtiyacı var. Çünkü çelme takıyorsunuz. Belden aşağı siyaset yapıyorsunuz. Millete yapmak istediğimiz hizmetler yerine, zamanımızın bir çoğunu sizinle uğraşarak kaybediyoruz. Gelin milletin karşısında çok fazla mahcup olmayın. 2002 yılında Ceyhun kardeşim 110 bin Türkiye vatandaşı yurt dışında gidiyor. Şimdi 500 bin yabancı Türkiye’ye tedavi için geliyor. Bunu herkes görüyor, siz nasıl görmüyorsanız? Bir ay sonra şubat ayının ikinci yarısında 850 ambulansı bir defa da Türkiye’ye AK Parti iktidarı dağıtacak. Bu dağıtım törenine bütün CHP ve MHP milletvekillerini davet ediyorum."

'BURSA’DA NE VARSA HAKKARİ’YE DE ONU YAPTIK'

Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçildiğinin altını çizen Müezzinoğlu, "Hakkari’de, Diyarbakır’da, CHP siyaset yapacağım demezse, CHP’nin genel başkanı Tunceli’de doğduğu halde 'Ben Tunceli’de siyaset yapacağım' demezse, 'Arkadaşım o hendekleri kazmayın' demekle bu terör bitmez. İzmir’de, Bursa’da ulusalcılık yapmak kolay. Ama onu Hakkari’de, Diyarbakır’da da yapacaksın. Diyarbakır’ın sokakları bizim sokaklarımız. Hakkari’nin sokakları milletimiz sokakları. Leyla Zana, 'Bursa’da ne varsa Diyarbakır’da, Hakkari’de de onu istiyoruz' demiş. Bursa’da ne varsa biz Diyarbakır’a, Hakkari’ye de onu yaptık. Ama Bursa’nın sokaklarına belediyeler tarafından çukur kazılmadı. Alt yapı gelişsin diye çukur kazdı. HDP ve Leyla Zana’dan beklemiyorum, ama CHP ve MHP’den bekliyorum. Bu ay yıldızlı bayrak Bursa’da olduğu gibi Diyarbakır ve Hakkari’de de dalgalanacak" diye konuştu.

'BUNLAR ÇUKUR KAFALILAR'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı da eleştiren Müezzinoğlu, "HDP Genel Başkanı çıkmış, 'Özür dilemeliler' diyor. Ama başka bir cümle yok. Ey beyefendi sen Ankara’daki katliamdan sonra bu ülkenin cumhurbaşkanına 'Katil' dedin. Sen bu ülkenin yönetimine, devletine, hükümetine 'Katil' dedin. 'Ey katiller, ey teröristler bunun bedelini ödeyeceksin' diyebiliyor musun? Onlardan bir şey beklemiyorum. Ama CHP’den ve MHP’den bu duruşu beklemek milletin hakkıdır. Çukur anlayışla, akademisyen adıyla bildiri yayınlayanlar, imza atanlar çukur kazan çukur kafalılardır" dedi.

AK Parti’nin olduğu sürece, milletle yürümeye devam edeceğini dile getiren Müezzinoğlu, "Onlar ne derse desin. Onlar hangi iftarıyı atarsa atsın. Onlar hangi çukuru kazarsa kazsın. Daha önce FETÖ için söylediysek şimdi onlar için söylüyoruz. Onları o çukura gömeceğiz" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.