Hava Durumu

Bakan müjdeyi verdi! İki kent arası 5,5 saate inecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Yozgat'tan Ankara'ya eskiden 5 saatte gidiyorduk, şimdi Yozgat'tan İstanbul'a 5,5 buçuk saatte gidilecek" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2018 19:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2018 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan müjdeyi verdi! İki kent arası 5,5 saate inecek!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesinin ilk ray serim töreni Yozgat Yerköy'de Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmalarını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye'nin son 15 yılda büyük bir değişim dönüşüm yaşadığını ifade etti. Tren yollarının yenilenmesi yerine trenin hızının düşürüldüğü bir dönemde Türkiye'nin hızla gelişemeyeceğini aktaran Bozdağ, "Havada, karada ve denizde yapılan projelerle Türkiye'nin damarlarını açtık. Biz böylesi bir Türkiye ile iftihar ediyoruz. Biz bu ülkenin her yerine konulan taşla iftihar ediyoruz" diye konuştu.

"Yozgat Havaalanı yapım sözleşmesi imzalandı"

Bakan Arslan ise, AK Parti hükümetleri döneminde hayata geçirilen projelerle Türkiye'nin deniz limanlarına erişmesi, deniz aşırı ülkelerle ticaret yapılabilmesi gibi büyük hedeflerin ortaya konulduğunu aktardı. Arslan, fabrika yapılan şehirlerden, üniversitelerin olduğu şehirlere kadar uçakla erişimi sağladıklarını, öğrencilerin o illerin üniversitelerini tercih edebilmelerinin önünü açtıklarını anımsatarak, "Havayolunu halkın yolu yapmak adına çok önemli mesafeler kat ettik. Bu ülke 2002 yılında 35 milyon yolcuya hizmet ederken, geçen sene 193 milyon yolcuya hizmet etti. Bu ülkede YHT hiç konuşulmuyorken, bin 213 kilometre YHT yaptık. Bu planı ortaya koyduktan sonra Türkiye'yi erişilebilir ulaşılabilir yaptık" şeklinde konuştu.

Yozgat havalimanının ihlale süreçlerinin tamamlandığını ve sözleşmenin imzalandığını aktaran Arslan, "Bugünlerde inşallah başlıyoruz, kısa sürede Yozgatlı buradan ister İstanbul'a ister İzmir'e isterse de yurt dışına uçabilecek" müjdesini verdi.

"Proje bedeli 9 milyar lira"

Projenin toplam uzunluğunun 405 kilometre olduğunu ifade eden Arslan, ayrıca projede 45 tünel ve 216 alt-üst geçit olduğunu kaydetti. Proje bedelinin yaklaşık 9 milyar lira olduğunu dile getiren Arslan, "Seyahat süreleri ise Ankara'dan Yozgat'a bir saat, Yozgat'tan Sivas'a bir saat yani Sivas-Yozgat-Ankara iki saat, Ankara'dan da İstanbul'a 2,5 saat olmak üzere 5,5 saatte Sivaslı, İstanbul'a gidebilecek. 4,5 saatte Yozgatlı İstanbul'a gidebilecek. Eskiden bunlar hayal edilmezdi. Yozgat'tan Ankara'ya biz 5 saatte gidiyorduk, şimdi Yozgat'tan İstanbul'a 5,5 saatte gidilecek" bilgisini verdi.

Arslan, "Silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz bugün ülkemiz toprakları dışında şehadet şerbeti içiyorlar. Bize düşen de bu vatanı gelecek nesillere daha imar edilmiş bırakmak. 2019 seçimleri fırsat olarak önümüzde, bizler daha fazla hizmet etmek adına gecemizi gündüzümüze katacağız" diye konuştu.

"İmkansız denilen projeler hayata geçirildi"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz da, projenin bu aşmaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür edip, hayırlı olmasını temenni ederek, kervan göçmez kuş uçmaz yerlere yapılan projelerden duyduğu gururu dile getirdi. Yılmaz, "Bu ülkenin insanı dünyanın öbür ucuna gidebilsin. İmkansız denilen bir çok proje hayata geçirildi, kaynak ayırırsanız böyle projeler elbette yapılabilir. Allah nasip ederse bu projenin test sürüşünü de gelecek yıl gerçekleştirebileceğiz" ifadelerinde bulundu.
Konuşmaların ardından ray serimi gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.