Hava Durumu

Bakan Naci Ağbal'dan MTV açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) 2018 yılında yapılacak yüzde 40'lık zamla ilgili açıklama yaptı. Ağbal: "Yüzde 40 MTV artışı bu yıl otomobil alanlar için uygulanmayacak" dedi

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Naci Ağbal'dan MTV açıklaması

Maliye Bakanı Ağbal, dün binek otomobilden alınan motorlu taşıtlar vergisinin 2018'de yüzde 40 artacağını açıklamıştı. Bakan Ağbal, binek otomobil MTV'sinin 2018 yılında yüzde 40 artacağını, MTV'de aracın vergisiz değerinin de dikkate alınacağını söylemişti. Şu anki Motorlu Taşıtlar Vergisi sisteminde sadece motor hacmi ve araç yaşı belirleyici. Yeni sistemle birlikte aracın ülkeye giriş fiyatı da vergilemede etkili olacak. Bu da lüks araçların MTV'sinde önemli artışa neden olacak.

"BANA KIZIYORLAR AMA..."

Bakan Ağbal konuşmasında "Bana kızıyorlar ya bu niye geldi? 300 bin liraya arabaların da vergisi aynı olsun, 560 bine aynı olsun denir mi? sistem yanlış. ÖTV'de bu düzenlemeyi yaptık, bu sene MTV'de de yaptık.

2017 sonuna kadar eski sistem geçerli. Aslında avantaj var. Bu yıl içerisinde araba almak gelecek yıllara dönük ödenecek vergiler bakımından avantaj getiriyor" dedi.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.