Hava Durumu

Bakan Selçuk açıkladı! Eğitimde devrim gibi yenilikler

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri başladı. Bakan Ziya Selçuk komisyonda yaptığı açıklamada, "Gezici otobüs sınıflar devreye girecek. Okullarda teneffüs süresi azalacak." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Selçuk açıkladı! Eğitimde devrim gibi yenilikler

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu, ÖSYM ile üniversitelerin 2019 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı. Komisyon, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in başkanlığında toplandı. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığının 2019 yılı bütçesine ilişkin sunumuna başladı. Selçuk komisyonda yaptığı açıklamada, "Gezici otobüs sınıflar devreye girecek. Okullarda teneffüs süresi azalacak." dedi.

Bakan Ziya Selçuk komisyonda şunları söyledi:

"ÖZEL ÖĞRETİME TEŞVİK UYGULAMASINI KADEMELİ OLARAK KALDIRACAĞIZ"

Önümüzdeki süreçte özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli olarak azaltarak kaldıracağız. Yabancı dil konusunda dijital ortam oluşturulacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

MÜFREDAT İYİLEŞTİRİLECEK

Müfredatlar, çocukların ilgi, yetenek ve mizaçları doğrultusunda esnek, modüler ve uygulamalı olarak iyileştirilecek.

"GEZİCİ OTOBÜS SINIFLAR DEVREYE SOKULACAK"

Şartları elverişsiz hanelerdeki çocukların erken çocukluk eğitiminde araç-gereç ihtiyacı karşılanacaktır. Toplum temelli erken çocukluk hizmetlerinin yayılımı bağlamında merkezler, atölyeler ve gezici otobüs sınıflar devreye sokulacaktır.

"EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ ÖDENECEKTİR"

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında ödeme miktarları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bakanlığımızın müştereken belirlediği oranda artırılarak, eğitim ve öğretim kademesine göre yıllık 3.290 TL ile 4.610 TL arasında değişen eğitim ve öğretim desteği ödenecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.