Hava Durumu

Bakan Şimşek'in ağabeyini dolandırmak istediler

Edinilen bilgiye göre, PKK ve KCK terör örgütüyle vatandaşları korkutup dolandıran şahısların Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ağabeyi Ali Şimşek'i de dolandırmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2012 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2012 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Şimşek'in ağabeyini dolandırmak istediler
Telefonla aradığı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ağabeyi Ali Şimşek'e kendisini başkomiser olar tanıtan bir kişi "Kimlik bilgileriniz kullanılarak PKK'ya para aktarılıyor, bunu önlemek için bize para gönderin" diye dolandırılmaya çalışıldı, ancak polisin devreye girmesiyle bakanın ağabeyi dolandırılmaktan kurtarıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün başta Şanlıurfa olmak üzere 13 il ve 18 ilçede yaptığı operasyonda yakalanan kişilerin profesör, kamu kurum müdürleri yanı sıra bakan ağabeyeni de dolandırdığı belirlendi.

Tutuklanan 72 kişilik telefon çetesinden bazılarının Bakan Şimşek'in ağabeyi Ali Şimşek'in telefon numarısını bulup arayarak kendisini başkomiser olarak tanıtan bir kişi, "Ben başkomiser Ahmet, çok gizli bir operasyon yürütüyoruz. Bu PKK'lılar kimlik bilgilerinizi kullanarak örgütü para aktarıyor. PKK'ya para aktarılmasının önüne geçmek için gizli bir operasyon yapıyoruz. Sizi aradığımızı bu yüzden kimseye söylemeyin. Şuan sizin kimlik bilgileriniz kullanılarak PKK'ya para aktarılıyor.

Bu çok büyük bir suç. Biz bunu sizin yapmadığınızı biliyoruz ancak bunu başkalarının yaptığını kanıtlamamız gerekiyor. Bu nedenle bizim vereceğimiz hesaba bir miktar para yatırmanız gerekiyor. Ancak bunu kimseye söylemeyin çok gizli, bize operasyon bittiğinde paranızı vereceğiz. Bize hemen 5 bin TL para yatırın" dedi. Şimşek ise, "Benim bin TL param var başka parak yok" diyerek yanıt verdi.

Telefondaki kişi parayı az bularak, "Hemen git bu parayı 5 bin TL yap bize yatır yoksa PKK'ya yardım ve yataklıktan içeri girersin" diye korkutmaya çalıştı. Bu arada dolandırıcıları takipte olan polis hemen harekete geçti.

Batman polisi alarma geçerek Bakan Şimşek'in ağabeyini bulmaya çalıştı. Kısa bir süre sonra polis Şimşek'i borç para ararken buldu. Polis Şimşek'e dolandırıldığını anlatarak para aramaması gerektiğini bunların telefon üzerinden dolandırıcı çetesi olduğunu söyledi. Böylece bakanın ağabeyi dolandırılmaktan kurtuldu. Dolandırıcıların Ali Şimşek'i, Maliye Bakanının ağabeyi olduğu için hedef seçtikleri ve telefon numarasını da bilinmeyen numaralardan aldıkları ortaya çıktı.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.