Hava Durumu

Bakan Şimşek'ten Bursa'da çarpıcı açıklamalar!

Bursa Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin kapanış konuşmasını yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, doların yükselişinin bazı olumlu yönlerinin olduğunu savunarak, "Dolar açısından konuşuyorum. Bu o kadar da kötü değil. Küresel ekonomi açısından konuşuyorum. Çünkü bu türden kur hareketleri, bu kadar kısa sürede olması her ne kadar soru işaretleri uyandırıyorsa da küresel ölçekte büyümenin yeniden dengelenmesine biraz yardımcı olabilir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2015 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2015 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Şimşek'ten Bursa'da çarpıcı açıklamalar!
"KÜRESEL DÖVİZ PİYASALARINDA OLUP BİTENLER ÇOK BÜYÜK SÜRPRİZ DEĞİL"

Küresel döviz piyasalarında olup bitenlerin sürpriz olmadığını vurgulayan Şimşek, "Küresel döviz piyasalarında olup bitenler çok büyük sürpriz değil. Doların bu kadar hızlı değer kazanması, reel efektif döviz kuru son 8 ayda yüzde 17 yükseldi. Bu çok dramatik bir yükseliş. Bu yükselişte Amerika'nın iç dinamikleri Amerikan ekonomisinde pozitif gelişmeler etkili olduysa da kısmen dünyanın diğer bazı bölgelerinde Avrupa, Avro bölgesi gibi oradaki olumsuz gelişmelerin etkisi söz konusu" ifadelerini kullandı. 

"KUR HAREKETLERİ KÜRESEL ÖLÇEKTE BÜYÜMENİN YENİDEN DENGELENMESİNE BİRAZ YARDIMCI OLABİLİR"

Kur hareketlerinin küresel ölçekteki büyümeye olan etkilerine değinen Şimşek, "Dolar açısından konuşuyorum. Bu o kadar da kötü değil. Küresel ekonomi açısından konuşuyorum. Çünkü bu türden kur hareketleri, bu kadar kısa sürede olması her ne kadar soru işaretleri uyandırıyorsa da küresel ölçekte büyümenin yeniden dengelenmesine biraz yardımcı olabilir. Bu uyum diyelim. Bazı olumlu etkileri de var" diye konuştu. 

"SİYASİ İSTİKRAR OLMADAN BİR ÜLKEDE REFORM YAPMAK MÜMKÜN AMA KOLAY DEĞİL"

Şimşek, "Siyasi istikrar olmadan bir ülkede reform yapmak mümkün ama kolay değil" dedi. 

"TÜRKİYE'DE ÇOK BÜYÜK BİR SÜRDÜRÜLEMEZ CARİ AÇIK VAR" DİYECEKSİNİZ. DOĞRU" 

Türkiye'de çok büyük bir sürdürülemez cari açık olduğu görüşünün gerçeği yansıttığını belirten Şimşek şu ifadelere yer verdi: "Diyebilirsiniz ki Türkiye'de çok büyük bir sürdürülemez cari açık var makro bir problem." Doğru. Fakat bu problemin temelinde ne var diye sorarsanız bence mikro düzeydeki sorunlar var. Yani düşük verimlilik, tasarruf düzeyi var. Enerji verimliliğinde oldukça geriyiz." 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.