Hava Durumu

Bakan Soylu: 13 yaşındaki kız dağa götürülüp terörist yapılıyorsa...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eğer bu ülkede bir annenin 13 yaşındaki kızı dağa götürülüp terörist yapılıyorsa benim İçişleri Bakanlığım bana haram olsun." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2017 23:45
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Soylu: 13 yaşındaki kız dağa götürülüp terörist yapılıyorsa...

Soylu, Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi Konak Mahallesi'nde vatandaşlara yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 10 yıllardan beri badirelerle, birçok sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını, milletin de bunlarla terbiye edilmeye çalışıldığını söyledi.

Bir vatandaşın boynuna asmak üzere kendisine Trabzonspor atkısı uzatması üzerine konuşmasına ara veren Soylu, "Bunu takacağım ama bir de Bursaspor'u takmam lazım. Öyle değil yani." ifadesini kullandı. Bunun üzerine Soylu, alana gelirken kendisine verilen Bursaspor atkısını da boynuna takarak her iki takımın atkısıyla konuşmasına devam etti.

Soylu, geçmişte yaşanan sıkıntılardan dolayı artık arkalarına bakmaktan bıkıp usandıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Artık arkamıza dönüp bakmak istemiyoruz. Acaba bir gezi olayı mı olacak? Acaba yeni bir 15 Temmuz yaşanacak da sırtımıza bir hançer mi saplanacak? Acaba bir ekonomik krizle karşı karşıya kalacağız da bu ülke emekli maaşlarını ödemekte zora mı düşecek? Acaba bu ülkede birileri fırsatını bulup da 'Biz özerklik ilan etmek istiyoruz' mu diyecekler? Söylemek istiyorum. Biz bunların hepsinden yorulduk ve bıktık artık. Güçlü bir Türkiye istiyoruz. Özgür bir Türkiye istiyoruz. Ayakları üzerinde duran ve başı göğe değecek kadar onurlu bir Türkiye istiyoruz. Hiçbirimiz 15 Temmuz akşamı saat 8'de bu ülkede bir meczubun, bir hainin Pensilvanya'dan talimat verip de bu ülkede insanlarımızı katlettirebileceğini düşünmüyorduk. Hiçbirimiz düşünmüyorduk. 28 Şubat'tan bir gün önce bu ülkede hürriyetler ve özgürlükler yaşanırken 28 Şubat'ın ertesi gününden itibaren her birimize deli gömleği giydirilecek bir tabloya düşürüleceğimizi düşünüyor değildik."

Artık Türkiye'ye tuzak hazırlayanları istemediklerini, bundan sonra ülkeyi milletin idare edeceğini dile getiren Soylu, patronun da artık millet olduğunu ve milletin dediğinin yerine geldiğini ifade etti.

"Cesaretiniz varsa bugün özerklik ilan edin de görelim sizi"

Terör örgütü PKK ile mücadeleye değinen Soylu, sözlerini şöyle dürdürdü:

"7 Haziran'da o borazanlarını öttürmeye çalışanlarından birisi kimdi? Bugün Kılıçdaroğlu'nun işbirliği yaptığı PKK, doğru mu? Peki ne dediler o zaman, dediler ki 'özerklik ilan edeceğiz' dediler. Nerede özerklik ilan edecekler? İşte Muş'un Varto'sunda. Kandil talimat verecek onlar gidip Cizre'de ilan edecekler. Nusaybin'de ilan edecekler. O gün cesaretiniz tutuyordu tabii. Nasıl olsa hükümet kurulmamıştı, tek başına iktidar yoktu. Hükümet nasıl kurulacak bilinmiyordu. Elinize aldığınız istediğiniz gibi çiziyordunuz. Haydi bakalım cesaretiniz varsa bugün özerklik ilan edin de görelim sizi. Haydi görelim. Milleti, oradaki kardeşlerimizi tehdit edecekler, sindirecekler, evlerine girecekler bir annenin 13 yaşındaki kuzusunu evinden alıp dağa götürecekler. Ben söylüyorum, eğer bu ülkede bir annenin 13 yaşındaki kızı dağa götürülüp terörist yapılıyorsa benim İçişleri Bakanlığım bana haram olsun, haram olsun, haram olsun."

Türkiye'nin 14 yıldan bu yana bir taraftan milletin iradesiyle, bir taraftan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu basiret, cesaret ve iradesiyle birlikte tam 300 yıllık gerileme dönemini sona erdirdiğini anlatarak, şimdi yükselme dönemine doğru gittiklerini bildirdi.

Soylu, birlik ve beraberlik içinde 25 bin dolar gelir seviyesi hedefine ulaşacaklarını belirterek, Avrupa'nın tuzaklarını da yine hep beraber ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Türk milleti olarak dünyanın en pahalı, en kritik arazisinde oturduklarını kaydeden Soylu, "Dertleri şu; burayı yönetilemeyecek hale getirecekler ve ondan sonra burayı elimizden alacaklar. Ey gafiller, biz başka bir alemdeyiz, siz başka bir alemdesiniz. Biz hangi alemdeyiz biliyor musunuz? Biz Müslümanız. Biz Allah'a teslimiz. Bilmeliler ki onlar korkarlar ama biz Allah'a sığınırız. Şehadeti kendimiz için onur, gurur, şeref sayarız. Onlarla aynı anlayışın içinde değiliz." ifadelerini kullandı.

"O durduğu yerde duracak, herkes ona gelecek"

Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da son günlerde yeni sistemi güzel anlattığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Diyor ki; 'Bir başbakan ayrı partiden bir cumhurbaşkanı ayrı partiden olursa sonra birbirleriyle kavga ederler' Biz de onu diyorduk. Cumhurbaşkanımız diyor ya 'Buna 5 keçi versen kaybeder' diye. Kaybeder mi? Birisi bana 'Keçiler kaybolmaz o kaybolur' dedi. 25 puandan bir ileri gidiyor bir geliyor. Daha fazla bir şey yok. Neden? Ağababaları onlara demişler ki 'Size millet lazım değil sen durduğun yerde dur' AK Parti kurulduğu günden itibaren 51'e geldi. Kendini büyüttü, millete gitti, hizmet etti, insanlarla beraber oldu. Dünyayı takip etti, değişim ortaya koydu. O durduğu yerde duracak, herkes ona gelecek. Efendi o ya... Millete bir şey söyle. Bu milleti kavga ile çatışma ile bir yere getirme. Bu millete senin yarınlara, geleceğe dair bir şey söylemen lazım veya demen lazım ki '25'ten 50'ye ulaşmam için bir ittifak kurmam lazım' değil mi? Biz kiminle ittifak ettik bu anayasada? Milliyetçi Hareket Partisi ile. Bir adım biz gittik, bir adım o geldi. Ortada uzlaştık. Biz feragat ettik, onlar feragat ettiler ve bir noktaya geldik. Milletimizin önüne bir anayasa getirdik. Peki onlar kiminle ittifak kurdular? FETÖ ile PKK'nın sözcüleriyle ittifak kurdular."

Soylu, terörle mücadele çerçevesinde bugün Şırnak Uludere'de 11 teröristin daha etkisiz hale getirildiğinin bilgisini verdi.

"Uyuşturucu satanla terörist aynıdır"

Ezan okunduğu sırada konuşmasına ara veren Soylu'ya bir vatandaş uyuşturucuyla mücadele konusunu hatırlattı. Bunun üzerine Soylu, "Sakin ol. Benim sözlerimi biliyorsunuz değil mi? Terörle nasıl mücadele ediyorsak hükümet olarak, benim için uyuşturucu satanla terörist aynıdır, hiçbir farkı yok. Benden hiç kimse uyuşturucu ile ilgili bir acıma beklemesin. Bak göreceksiniz. Kim ne söylerse söylesin. Bu uyuşturucunun hep birlikte kökünü kazıyacağız. Çünkü bu bizim ne milliyetimize, ne inancımıza ne dinimize, ne de geleneklerimize uyuyor. Çocuklarımızı heder etmeye çalışıyorlar. Bunu yapan da bilmenizi istiyorum Avrupa'dır. Bugün arkadaşlarımıza gerekli şeyi söyledim. Yakın bir zamanda sonuçlarını teker teker almaya başlarız. Ben de takip ediyorum. Ülkenin her tarafını, mahalle mahalle takip ediyorum. Hiç endişe etmeyin." diye karşılık verdi.

Vatandaşlara, Kılıçdaroğlu'nun partinin başına nasıl geldiğini soran ve onlardan "kasetle" yanıtını alan Soylu, şunları söyledi:

"Kim koydu o kasetleri? Peki bugün FETÖ ile beraber olmasında acaba bir diyet borcu olmasın Kılıçdaroğlu'nun. Ey CHP'li kardeşlerim. Tezgaha geliyorsun tezgaha. Kılıçdaroğlu ve FETÖ'nün tezgahına geliyorsunuz. Yakında bu işin kokusu çıkar yakında. Bu millet ne PKK'ya ne FETÖ'ye teslim olur. Cumhurbaşkanımız ne dedi? 'Meclis imzaya getirecek ben de idamı onaylayacağım' dedi mi, demedi mi? Hiç merak etmeyin. Biz tüm arkadaşlarımızla birlikte görevimizi eksiksiz yapmak için elimizden geleni ardımıza koymuyoruz."

Soylu, konuşmasının sonunda Türkiye'nin geleceği için 16 Nisan'da yapılacak referandumda herkesin "evet" demesini istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.