Hava Durumu

Bakan Soylu açıkladı: Yılbaşından bugüne kadar...

İçişleri Bakanı Soylu "Yılbaşından bugüne kadar sadece Türkiye'nin içerisinde 433 teröristi etkisiz hale getirdik. Şimdi dağlarda 600'ün az üzerinde terörist kaldı. Bu kadar basit. Nereden geldik? 1990 ile 2000'li yıllarda 12-15 bin terörist vardı. PKK denilen terör örgütünün adı bir daha anılmayacak, öyle darbeler indiriyoruz, indirmeye devam edeceğiz " dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2019 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2019 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Soylu açıkladı: Yılbaşından bugüne kadar...

Bakan Soylu, Kağıthane Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde Çatalzeytin Spor Kulübü'nü ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti. Kendisine hediye edilen Örnektepe Çatalzeytinliler Birliği atkısını takan Soylu, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Soylu, bu sabah biri turuncu listede bulunun iki teröristin Siirt'te etkisiz hale getirildiğini, 4 teröristin de Batman'da bir sığınağın içerisinde yakalandığını belirtti. Soylu, Batman'da yakalanan teröristlerden birinin geçen yıl 8 jandarmanın şehit düştüğü saldırının faili olduğunu vurguladı.

"Kanımızı yerde bırakmıyoruz" diyen Soylu, şöyle konuştu:

"Bir şekilde onlar nereye saklanırsa saklansın, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi inlerine gidip evlatlarımız onları orada bulup gereğini yerine getiriyor. Bu kadar açık ve net. Yılbaşından bugüne kadar toplam 433 teröristi sadece Türkiye'nin içerisinde etkisiz hale getirdik. Şimdi dağlarda 600'ün az üzerinde terörist kaldı. Bu kadar basit. Nereden geldik? 1990 ile 2000'li yıllarda 12-15 bin terörist vardı. PKK denilen terör örgütünün adını bir daha anılmayacak, öyle darbeler indiriyoruz, indirmeye devam edeceğiz. Ülkemizin huzurunun, birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin, büyümesinin, çocuklarımızın geleceğini çalanlara ve maliyet yükleyenlere hesabımızı sorduk ve sormaya devam edeceğiz."

İstanbul'da 31 Aralık 2016 tarihinden bu yana terör eylemi yaşanmadığına dikkati çeken Soylu, şöyle devam etti:

"En son Reina olayı oldu ki ne yapmamıza rağmen? DHKP-C'ye, PKK'ya, DEAŞ'a tarihi darbeler vurmamıza rağmen Allah'a hamdü senalar olsun ki ülkemin her tarafında huzur var. Doğu ve Güneydoğu'da huzur var bugün. Bakın, HDP 2014'de kazandığı belediyelerin yarını bize kaybetti. Hem de en güçlü yerleri, 'kaybetmeyiz' diye baktıkları yerleri. Sabırla, metanetle, iyi niyetle, hizmetkarlıkla, orada güvenliği ve huzuru oluşturarak oradaki kardeşlerimize elimizi uzattık, onlar da 'artık biz terör örgütünden illallah dedik' dediler. Şimdi Türkiye'nin her tarafında bugün huzur var. İstanbul'a 2016 yılında 9 milyon 300 bin turist geliyordu, bugün toplam 13,5 milyon 2018 yılı sonu, bu yılın sonu itibariyle 15 milyon turist gelecek. Antalya'ya aynı, 6,5 milyon turist geldi, bu yılın sonu 16 milyon turist gelecek Allah'ın izniyle. Mardin'de turist 5 katına arttı. Tunceli, Doğu ve Güneydoğu'nun en iyi yükselen şehirlerinden birisi haline geldi. Nasıl? Huzuru getirerek."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.