Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan yardımcısı, PKK'nın sonu için tarih verdi!

PKK ile mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirten İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Bu yaza artık terör örgütünü tarihe gömmüş bir devlet olarak halkımızın huzuruna çıkmayı hedefliyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2018 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2018 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan yardımcısı, PKK'nın sonu için tarih verdi!

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Allah'ın izniyle emniyetimizin, jandarmamızın, gerektiğinde sahil güvenliğimizin, yine sınır ötesi harekatlarda Mehmetçik'imizin iş birliği ile biz bu yaza artık terör örgütünü tarihe gömmüş bir devlet olarak halkımızın huzuruna çıkmayı hedefliyoruz." dedi.

"TÜRK-İŞ BAŞKANI'NIN SÖZLERİ SORULDU

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, bir gazetecinin, "Türk-İş Başkanı'nın asgari ücret tespiti ile ilgili açıklamasında, Fransa'daki sarı yelekliler olayını hatırlatmasını, bunun kamuoyunda geniş yer almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, böyle bir açıklamayı bilmediğini dile getirdi.

Söylenmişse bile tehlikeli bir açıklama olduğunu vurgulayan Ersoy, şöyle devam etti: "Birincisi, böyle bir açıklama yapıldıysa, ben okumadım, bilmiyorum. Her şeyden önce tehlikeli olur. İkincisi, Gezi olaylarının masum bir hak arama meselesi olmadığını en açık ve net bir şekilde, Gezi olaylarına katılanlar, bunu başlatanlar, bunu provoke edenler kendileri izah etmişlerdi. Meselenin ağaç meselesi olmadığını, 'siz hala anlamadınız mı?' diyenlerin söylemleri ve ifadeleri bugün hala kulaklarımızda. Yine aynı şekilde, Gezi olaylarına önderlik eden, kendilerini STK olarak tanımlayan bir takım kuruluşların, Gezi olaylarının sona ermesi için Türkiye'de neler istediklerini, Türkiye'yi hangi mantıkla yönetmeye kalkışabildiklerini biliyoruz. Havaalanından köprüye kadar bir çok ilin valisinden emniyet müdürüne kadar, bir çok taleplerle karşımıza gelmişlerdi."

"BU YAZA ARTIK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ TARİHE GÖMMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Başka bir gazetecinin, "polis, jandarma, sahil güvenlik birimlerinin altyapılarının birleştirilmesi sayesinde terörle mücadelede ciddi manada adım atılmasını nasıl değerlendirdiği" yönündeki sorusuna Ersoy, şu yanıtı verdi: "Bugün terör örgütüne katılım 2018 yılı için kuruluşundan bugüne kadarki en düşük rakamlara gelmiştir. Yine aynı şekilde, dağlarımızda silahlarıyla vatandaşımıza zulmeden, başta Kürt kardeşlerimiz olmak üzere o coğrafyada yaşayan herkesin canına, malına, ırzına ve huzuruna tasallut eden, 11-13 yaşındaki çocukları dağlara kaçırarak istismar eden cani ve vahşi terör örgütü, bugün sayısal olarak tarihinin en düşük noktalarına gelmiştir. Mağaralarından başlarını çıkaramaz, inlerinden dışarı çıkamaz ve hiç bir şekilde eylem yapamaz hale getirilmiştir. Allah'ın izniyle emniyetimizin, jandarmamızın, gerektiğinde sahil güvenliğimizin, yine sınır ötesi harekatlarda Mehmetçik'imizin iş birliği ile biz bu yaza artık terör örgütünü tarihe gömmüş bir devlet olarak halkımızın huzuruna çıkmayı hedefliyoruz. Terör örgütünün sınırlarımız içindeki varlığı 700'lü rakamlarla ifade edebileceğimiz bir sayıya kadar düşürülmüştür. Bu, terörle mücadelede hem sayısal anlama hem de yansımaları anlamında çok ciddi bir başarıya sahip olduğumuzun göstergesidir."

Bugün Türkiye sınırları içinde ulaşılmadık nokta bırakılmadığına dikkati çeken Mehmet Ersoy, terörle mücadelede çok önemli bir mesafe alındığını, bunun sadece güvenlik güçlerinin değil, aynı zamanda halkın, özellikle yöre halkının verdiği ciddi destekten kaynaklandığını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.