Hava Durumu

Bakan Yıldız açıkladı...O para Halkbank'a yattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan sevk edilen birinci tankerdeki petrolün hesabının yaklaşık 97 milyon dolar olduğunu ve Halkbank'a 93 milyon doların yatırıldığını bildirdi. Yıldız, sevk edilen petrol için Türkiye'nin varil başına 1 dolar civarında bir geliri olduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2014 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2014 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakan Yıldız açıkladı...O para Halkbank'a yattı

Yıldız, Bakanlığın Coğrafi Bilgi Sistemi Projesi ve yeni internet sayfasının tanıtım toplantısında basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye üzerinden uluslararası piyasalara sevk edilen Kuzey Irak petrolü konusundaki sorular üzerine, şu ana kadar 3 kargonun yüklendiğini ve adresleri için yola çıktığını söyledi. Dördüncü kargoyu dün akşam itibariyle yüklemeye başladıklarını ifade eden Yıldız, petrolün satıldığı ülkelere ilişkin sorulara karşılık şöyle konuştu:

"Yüklenen kargo İsrail'e mi, başka ülkeye mi gitmiştir, bunlar Türkiye'nin problemi değil. Çünkü petrol Irak'ın petrolü, ihaleyi açan ve satan da Iraklı kardeşlerimiz. Onların her türlü tasarrufları kendi bünyeleri içerisinde söz konusu. Belki kargo İsrail'e gitmiş olabilir ama sattıkları nokta başka olabilir. Petrol borsasına giren bir mal, birinci, ikinci elden farklı sahipliklere doğru gidebilir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.