Hava Durumu

Bakanlara meclis nöbeti

AK Partili milletvekilleri "Eskiden bakanlar Meclis'e gelirdi, sorunlarımızı kendilerine ulaştırırdık, artık imkânımız da yok. Bölgemizdeki sorunları bakanlıklara ulaştıramıyoruz" şikâyetini sık sık dile getirince çözüm arayışları başladı. Yeni dönemde atanmış bakanlar TBMM'de nöbet tutarak, vekillerin sorunlarını dinleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2019 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2019 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakanlara meclis nöbeti

Cumhurbşakanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin ardından, parlamenterlerle atanmış bakanların ilişkilerinin nasıl yürütüleceği konusuna çözüm aranıyor. Milletvekillerinin seçim bölgelerinin sorunlarına çözüm bulmak için 'muhatap bulamamaları' üzerine formül geliştirildi. Yeni dönemde atanmış bakanlar, TBMM'de nöbet tutarak, vekillerin sorunlarını dinleyecek. Bu sorun, son bir yıldan beri AK Parti içinde yapılan tüm milletvekili toplantılarında tekrar tekrar gündeme geldi. İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verilmesinin ardından Ramazan ayındaki iftar yemeklerinde de yeniden gündem oluşturdu. Söz alan bazı milletvekilleri, şikâyetlerini dile getirerek, şunları söylediler: "Bakan yardımcısıyla görüşsek de bakanın görüşü ve onayı olmadan bir iş yapılamıyor. Dolayısıyla bölgemizdeki sorunları ilgili bakanlıklara ulaştıramıyoruz. Eskiden bakanlar Meclis'e gelirdi, sorunlarımızı burada kendilerine ulaştırırdık, artık o imkanımız da yok."

SORUNU ÇÖZÜN

Bu görüşlerin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu soruna çözüm bulunması için AK Parti grup yönetimine talimat verdi. Grup yönetimi de, her bakanın TBMM'de haftalık nöbet tutması yöntemi geliştirdi. Ancak, bu hayata geçirilemeden yenilenen İstanbul seçimleri nedeniyle Meclis çalışmalarına ara verdi. Milletvekillerinin şikayetleri de askıda kaldı. AK Parti Genel Merkez yöneticileri de partinin hedef ve programlarına ilişkin önceliklerle, atanan bakanların aldığı kararlar veya bürokrasinin önceliğinin her zaman birbiriyle örtüşmediğine ilişkin sorunu dile getiriyorlar. Yeni sistemde bürokrasinin azalacağı, devletin işleyişinin daha hızlı ve verimli olacağı hedefinden uzaklaşıldığı eleştirileri de yapılıyor.

POLİTİKALARDA EŞGÜDÜM

AK Parti'yle kamu kurumları ve bakanlıkların bağının daha güçlü kurulması, karar mekanizmalarının hızlandırılması, sorumluluğu üstlenen partinin politika ve önceliklerine önem verilmesi için hem TBMM'de, hem de AK Parti genel merkezinde çalışmalar yürütülüyor. Bakan yardımcılarıyla belirli aralıkla toplantılar yapılarak, işleyişten kaynaklanan sorunların giderilmesine çalışılacağı belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.