Hava Durumu

Bakanların Bursa mesaisi devam ediyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şehirlerde ortaya çıkan rantın belediyelere aktarılması için yeni düzenlemeleri tartıştıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2014 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2014 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakanların Bursa mesaisi devam ediyor
Bursa'da dün Çelik Palas Otel'de Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iştirakiyle başlayan "AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanları Toplantısı" bugün de devam ediyor.

Toplantının bu sabahki oturumuna Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce katıldı.

Basına kapalı yapılan toplantı hakkında gazetecilere bilgi veren Maliye Bakanı Şimşek, “Bildiğiniz gibi, dün başbakanımızın başkanlığında, bugün de belediye başkanlarımız, bakanlarımız ve başbakan yardımcımızla bir toplantı yapıyoruz. Bu toplantıda, belediye öz gelirlerini nasıl arttırırız, yerel imkanları nasıl iyileştiririz, bunları tartışıyoruz. Öz gelirlerini iyileştirmek istiyoruz. Mahalli idarilerde hesap verilebilirliği ve şeffaflığı nasıl arttırmayı, rantlardan belediyelere kaynak aktarma konularını görüştük. Tabii bundan sonra atacağımız adımlarda bütçe disiplini esastır. Dolayısı ile kentlerde bütçe disiplini konusunda kararlıyız. Özet olarak belediyelerimizin sorunlarını dinliyoruz, öz gelirlerini arttıracak yapısal düzenlemeleri tartışıyoruz. Özellikle şeffaflık noktasında neler yapılabiliriz, bunlar konuşuluyor. Kentlerde ortaya çıkan rantların belediyelere aktarılması konusunda yapısal düzenlemeler hakkında konuştuk. Yapısal olarak belediyelerimizin mali dengelerimizi nasıl rahatlatırız, imkanlarını nasıl arttırabiliriz, böylece yerelde vatandaşlarımıza daha kaliteli, daha çok hizmeti nasıl sunabiliriz, onu konuşuyoruz” dedi. 

Toplantının öğleden sonraki oturumuna Bakan Mehmet Şimşek katılmadı. Toplantı; Bakan Ali Babacan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın katılımıyla gerçekleştirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.