Hava Durumu

Bakanlık açıkladı! O hesaplara el konulacak

Maliye Bakanlığı, terörizme finansman sağladığı düşünülen kaynaklar için yetki düzenlemesi yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 20:25
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakanlık açıkladı! O hesaplara el konulacak
Yeni düzenlemeyle, terör finansmanı şüphesi olan şirketlerin bankacılık işlemleri anında bloke edilebilecek MALİYE Bakanı Naci Ağbal, terörizme finansman sağladığı düşünülen şüpheli işlemler için bankalara tam yetki verecek düzenlemelerin yapıldığını söyledi. Bakan Ağbal, söz konusu para akışının engellenmesine ilişkin yapılan çalışmalar konusunda, "Terörizmin finansmanının elde edildiği düşünülen kaynaklara Maliye Bakanlığı olarak herhangi bir bankacılık işlemi yapılırken onu bloke etme, durdurma, işlemi askıya alma şeklinde bir yetki düzenlemesi yapıyoruz" bilgisini verdi. Düzenlemenin AB direktiflerinde olduğunu aktaran Ağbal, 'her türlü terör ögiitü' vurgusu yaparak yoğun çalışmaların sürdüğünü bildirdi. 
 
 Bakan Ağbal, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından İstanbul'da düzenlenen MASAK-TBB Çalıştayı'nm açılış konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
 
Yeni düzenleme Özellikle Damga Vergisi ve Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) gibi konularda sektördeki farklılıkları gidermek ve uygulamaları bütün sektör için eşit hale getirmek istediklerini söyleyen Ağbal, finans sektörünü ilgilendiren önemli vergi düzenlemelerini de bir-iki hafta içinde açıklayacaklarını belirtti. İflas ertelemede yeni düzenleme olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine ise Ağbal, "Şu anda biz özellikle iş yeri açılışlarında gerçekten güzel düzenlemeler yapıyoruz. Türkiye biliyorsunuz 55'inci. İnşallah çok yakında açıklayacağımız düzenlemelerle Türkiye'yi çok ön sıralara getireceğiz"dedi. 
 
İflas ertelemeye sıkı takip İş yeri açma maliyetlerini düşürmek için süreleri kısaltacakların belirten Ağbal, "Yani piyasaya girmenin maliyeti ve zaman maliyeti düşecek. 
 
Aynı zamanda birtakım müesseseler beklediğimiz gibi kullanılmadı. 
 
Onları da engelleyecek, orada da bir disiplin getirecek bazı düzenlemelerimiz olacak" ifadelerini kullandı. 
 
Şüpheli bildirimlerde büyük artış Şüpheli işlem bildirimlerinde 2016'nın ilk çeyreğinde büyük artış yaşandı. 
 
Geçen yılın toplamında 74 bin 221 şüpheli işlem bildirimi yapılırken, bu yılın ilk çeyreğinde söz konusu rakam 26 bin 667'yi buldu ve neredeyse geçen seneyi yarıladı. MASAK Başkanı Osman Dereli, "74 bin 221 bildirimin 66 bin 719'u, 2016'nın ilk çeyreğinde ise 26 bin 667 şüpheli işlem bildiriminin 23 bin 339'u bankalar tarafından gerçekleştirildi" dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.