Hava Durumu

Bakanlık'tan etkisiz hale getirilen terörist sayısı açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı'nda 637 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2019 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2019 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakanlık'tan etkisiz hale getirilen terörist sayısı açıklaması

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Fırat'ın doğusunda devam eden Barış Pınarı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen PKK/YPG'li terörist sayısı toplam 637 oldu." denildi.

Tel Abyad'a dönen siviller Suriye Milli Ordusu tarafından karşılandı

Barış Pınarı Harekatı kapsamından terör örgütü PKK/ YPG'den temizlenen Tel Abdyad'daki evlerine geri dönen siviller Suriye Milli Ordusu birlikleri tarafından karşılandı. Evine dönen yaşlı bir kadınla konuşan Suriye Milli Ordusu komutanı, "Evine hoş geldin anne. Biz burada aileyiz PKK yüzünden evini terk eden herkes inşallah evine döner" ifadelerini kullandı.

PKK/YPG Azez'e saldırdı: 6 sivil hayatını kaybetti

Terör örgütü PKK/YPG tarafından Suriye'nin Azez kentine düzenlenen saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı.

PKK/ YPG terör örgütü Suriye'nin Azez kentine füze saldırısında bulundu. Saldırı sonucu 6 sivil hayatını kaybederken 15 kişi de yaralandı. Suriye sivil savunma ekipleri tarafından yapılan açıklamada saldırının Ghandourah beldesinin kırsalındaki Mirza, Tal Ali ve el-Şuaib köyülerine yapıldığı aktarıldı.

"Münbiç'teki saldırıyı rejim gerçekleştirdi"

Münbiç'te gerçekleştirilen ve iki askerin şehit olduğu saldırıyı, Suriye rejimi gerçekleştirdi. Bilgiyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rejimin oraya top atışlarıyla olan bir netice. Buna karşı bizim yoğun atışlarımız oldu. Bunun karşılığında da bunun bedelini rejime çok ağır bir şekilde ödettik" diye konuştu.

Erdoğan, Azerbaycan'dan dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Münbiç'teki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı şu ifadeleri kullandı: "Şu anda rejimin Münbiç'e çok ciddi bir baskısı var. Ama terör örgütü içeride. Onları boşaltarak değil. Boşaltıp da oraya girmiş olsa bizim de diyecek lafımız yok, 'Burayı gerçek sahiplerine teslim ettiler' diyebiliriz. Ama böyle bir şey yok. Yine YPG orada. Sadece etiket değişiyor. Münbiç'e rejimin girmesi benim için çok çok olumsuz değil. Niye? Sonunda bunların kendi topraklarıdır. Ama burada terör örgütlerinin kalmaması benim için önemli."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.