Hava Durumu

Bakanlık'tan 'Kanal İstanbul' açıklaması

Ulaştırma Bakanlığı'ndan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarına yanıt geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Türkiye Cumhuriyeti, salgın ile mücadele ederken üretim ve yatırımları da yapabilecek güçtedir" ifadeleri kullanıldı. İmamoğlu, "İnanılır gibi değil; ama millet can derdindeyken, birilerinin bugün Kanal İstanbul derdinde olması akıl alır gibi değil" demişti.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2020 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2020 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakanlık'tan 'Kanal İstanbul' açıklaması

Kanal İstanbul projesinde ilk ihalenin yapılması için başlatılan çalışmaların corona salgınına denk getirilmesi sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve muhalif milletvekilleri sert tepki göstermişti.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada tepkilere yanıt verildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Türkiye Cumhuriyeti, salgın ile mücadele ederken üretim ve yatırımları da yapabilecek güçtedir.

* Kanal İstanbul projesi ile ilgili çalışmalar da elbette devam etmekte olup, bugün proje ihalesi yapılan iki tarihi köprünün taşınması veya yerinde korunması işi de önceden belirlenmiş bir sürecin bir parçasıdır.

* Ülkemizin salgınla mücadele ettiği bu dönemde yatırım ve üretimin durdurulmasının istenmesi, yapılan bir proje ihalesi üzerinden siyasi fırsatçılık yapmak, milletimize Koronavirüsten daha çok zarar vermektedir." denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.