Hava Durumu

Bakanlıktan flaş açıklama...

Türkiye; Musul benzeri bir olayın yaşanmaması için Libya'nın Bingazi kentindeki başkonsolosluğun faaliyetini askıya alarak, personelin de Trablus'a tahliyesini sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2014 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2014 22:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakanlıktan flaş açıklama...

General Haftar'ın merkezi otoriteden bağımsız olarak Bingazi'deki yerel milislere karşı düzenlediği operasyon, sonucu 79 kişi ölmüştü. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı: "Bingazi ve diğer doğu vilayetlerindeki son günlerdeki hassas durum nedeniyle, Bingazi Başkonsolosluğumuz 14 Haziran 2014 tarihi itibariyle Bingazi’deki faaliyetlerini geçici olarak askıya alacak, Başkonsolos ve personeli çalışmalarını Trablus Büyükelçiliğimiz bünyesinde sürdürecektir.

Trablus Büyükelçiliğimiz ve Misurata Başkonsolosluğumuz faaliyetlerini sürdürmektedir. Vatandaşlarımıza mutlak bir mecburiyet bulunmadığı takdirde, Bingazi ve diğer doğu vilayetlerine seyahat etmekten imtina etmeleri, halihazırda bu bölgelerde bulunan vatandaşlarımıza ise mücbir sebepleri bulunmadığı takdirde, Beyda şehrindeki Labrak Havaalanı’ndan İstanbul, Tunus ve Trablus’a devam eden uçuşlardan yararlanarak, bu bölgeden ayrılmaları tavsiye edilmektedir. Doğu Libya’dan çıkış için karayolunun kullanılması tavsiye olunmamaktadır. Libya’da bulunan vatandaşlarımızın, olası acil durumlarda Bakanlığımızın 24 saat temelinde hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi ( 00 90 312-292 29 29 ) ve Trablus Büyükelçiliğimizle ( 00 218-21 340 11 40/41/ 43/44) irtibata geçmeleri mümkündür."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.