Hava Durumu

Bakanlıktan öğretmenlere müjde

Bakanlık taslak hazırladı, öğretmenlerin yer değişiminde uzak bölge korkusu bitti. Aynı ilçe içinde okul değişimi olacak. Şehit-gazi yakınları ise, rotasyon ve zorunlu hizmetten muaf...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2015 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2015 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bakanlıktan öğretmenlere müjde
Öğretmenlerin yer değiştirmelerinde bir dizi kolaylık sağlanacak bir çalışmaya imza atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), rotasyon müjdesi içeren yönetmelik çalışması ile öğretmenlere ikametine göre kolaylık sağlayacak. Öğretmenin rotasyonu (yer değiştirmesi) bulunduğu ilçeden uzak başka bir yere yapılmayacak. Öğretmenlerin kurulu düzenleri bozulmayacak. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Vekili Fethi Fahri Kaya, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapmayı planladıkları değişiklikleri anlattı. Kaya, "Rotasyonu, büyükşehirlerde öğretmenlerimizin okullarının bulunduğu valiliklerce belirlenen eğitim bölgeleri içinde yapacağız. Öğretmenimizin eğitim bölgesi içindeki en yakın okullara rotasyonu yapılacak. Uzak başka bir ilçeye rotasyonu yapılmayacak.

Rotasyon, merkez ilçesi olmayan tek bir eğitim bölgesi olan illerde ise il içinde yapılacak" dedi. Kaya, taslakta yer alan düzenlemelerle ilgili şu bilgileri verdi:

Ara sınıflarda görevli öğretmenler hemen rotasyona tabi tutulmayacak. Öğrencilerini mezun etmeleri beklenecek.

Eş durumu tayinlerinde istenen ilde norm kadronun bulunmadığı hallerde eşler 3'üncü bir ilde buluşturulacak.Zorunlu hizmet bölgesinde görevli öğretmenlerin, zorunlu süresinden sonra fazla çalıştığı her yıl için ek hizmet puanı verilecek. Öğretmenler ilk yıl için yüzde 25, 2. yıl için yüzde 50, 3. yıl için yüzde 100 oranında hizmet puanı alacak. 

ENGELLİLER MUAF

Taslağa göre, şehit ve gazi yakını öğretmenler ile engelli öğretmenleri rotasyondan ve zorunlu hizmetten muaf tutacaklarını da açıklayan Kaya, ayrıca zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan şehit ve gazi yakını öğretmenler ile engelli öğretmenlerin bu hizmetini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızın tayin isteyebileceklerini bildirdi.

MÜLAKAT TEMMUZ'DA

Dersanelerde görev yapan öğretmenlerin MEB bünyesinde istihdamı çalışmalarının da 1 Temmuz-1 Ağustos 2015'te yapılacağını aktaran Kaya, bu süre içinde öğretmenlerin başvurularının alınacağını, mülakatlarının yapılacağını bildirdi. Kaya, mülakatta aldıkları puana ve tercihlerine göre okullara atamalarının yapılacağını söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.