Hava Durumu

Balyoz mağdurlarına iyi haber!

Balyoz ve Askeri Casusluk gibi davalarda tutuklu yargılanıp beraat eden bahriyelilere iyi haber geldi. Subay ve astsubaylar, Gemiadamı Yeterlilik Belgesi’ni sınavsız alıp özel sektörde çalışabilecek

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 06:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 06:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Balyoz mağdurlarına iyi haber!
Bir döneme damgasını vuran Balyoz ve benzeri davalar nedeniyle yıllarca tutuklu kalan bahriyelilerin mağduriyetinin giderilmesi yönünde bir adım daha atıldı. Gemiadamı Yeterlilik Belgesi’ni sınavsız alma fırsatını tutuklu olmaları nedeniyle kaçıran subay ve astsubaylar, 15 Temmuz’a kadar başvurmaları halinde, belgelerini alıp özel sektörde işbaşı yapabilecek.

Gemilerin kaptan, zabit, yardımcı zabit, stajyer, tayfa ve yardımcı hizmet personeli “gemiadamı” olarak tanımlanıyor. Türk bayraklı gemilerde çalışabilmek için Gemiadamı Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmak gerekiyor. Deniz Kuvvetleri’nden emekli bahriyeliler 2012’ye kadar, bu belgeye sınavsız sahip olabiliyordu. Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü 2012’de yaptığı düzenlemeyle, yönetmelikte bu konuya ilişkin maddeyi iptal etti. Daha sonra yönetmelikte bir değişiklik daha yapıldı, 2012’de emekli olan personel için son bir sınav muafiyeti getirildi. Ancak o tarihte cezaevinde olan bahriyeliler, bu hakkı kullanamadı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 30 Mayıs’ta duyuru yaparak personeline müjde verdi:
“Balyoz davası olarak bilinen ve benzeri diğer davalardan tutuklu yargılanan personel sınav muafiyeti hakkından faydalanamamıştır. Bu kapsamda idare tarafından, mağduriyeti gidermek amacıyla; yönetmeliğin değişikliğe uğradığı 23.08.2012 tarihinde tutuklu olduğu için haklarını kullanamayanlardan yargılama sonucunda hiçbir ceza almadan beraat edenlerin... İlave kurs almalarına gerek olmadan, Liman Başkanlıklarının sayfalarında belirtilen belgeler ve mahkeme kararı ile birlikte başvurmaları halinde gemiadamı yeterlik belgelerini alabileceklerdir.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.