Hava Durumu

Bana da ceza gelmesin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir’de düzenlediği “Bayrak” mitingi sonrası verilen molada bir grup gazetecinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bana da ceza gelmesin

“Ömer Hayyam’dan bir dize de biz okumuştuk. Bir ceza da oradan gelmesin. Grupta okumuştum” diyen Bahçeli, şu değerlendirmeleri yaptı:

(Başbakan’ın Kayseri’deki olayları yapanlara ‘çapulcu’ demesi) “Başbakan’a yakışır bir üslup. Bir taraftan milliyetçilik oynayacak, bir taraftan çapulculardan arzuladıklarını milletvekili yapacak, partisine alacak. Dışında kalanlara da suçlamak için itibarsızlaştırmak için de çapulcular ifadesini kullanacak. Başbakan’ın uzun tatile ihtiyacı var.

SOKAK BAŞKA MEYDAN BAŞKA

Başbakan’ın ifadesiyle yavru muhalefet her geçen gün hızlı bir şekilde büyüyor. Ondan tedirgin, rahatsız oluyor. Kendisini oldukça yanlış yönlendirenler var. Mesela Başbakan İstanbul’da halkın kredi ile aldığı arabanın sokakta yakıldığı, şehir otobüslerinin molotof kokteyleriyle tahrip edildiği sokaktaki çatışmalara karşı ağzından hiçbir şey çıkmazken, MHP’nin milletle buluşma serisini sokağa inme olarak nitelendiriyor. Bu çok yanlış değerlendirmedir, tahriktir, provokasyondur. Onun için konuşmasını bilecek. Sokak başka şey, meydan başka şey. Sokaklar karanlıktır, 24 saat açıktır. Meydanlar ise toplu gösteri yasasına göre belli saatlerde halkla buluşulduğu alanlardır. O bakımdan halkın yanına gitmek faaliyetini sokak olarak algılaması, gerçek niyetinin sokağa dökmek olduğunu gösterir. Bunun Ortadoğu’da kötü örnekleri vardır. Böyle bir oyun kimin tarafından öğretiliyorsa, kendisine mal olacağını bilmesi lazım. Yani BOP’un Ortadoğu’daki Fas, Mısır, Libya, Yemen gibi benzer ülkelerde kurulan bir tezgahı aklınca MHP üzerinde kurmaya çalışıyorsa büyük bir gaflettir. İhanetin ikinci yüzüdür.

(Fazıl Say’a verilen ceza) Onu takip etmedim. Ömer Hayyam’dan bir dize de biz okumuştuk. Bir ceza da oradan gelmesin. Grupta okumuştum.”

Bahçeli, 27 Kasım 2012’de kendisine “İslam Dünyası’yla zerre kadar ilişkisi olmayan Genel Başkan” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a yanıt vermek üzere, “Bu kapsamda Başbakan Erdoğan’ı şiiri sevdiğini bildiğimden dolayı Ömer Hayyam’ın şu dörtlüğü üzerine de düşünmeye ve kendi payına düşen hisseyi almaya davet ediyorum” diyerek “Niceleri Geldi” şiirinden şu dizeleri okumuştu: “Niceleri geldi neler istediler/Sonunda dünyayı bırakıp gittiler/Sen hiç gitmeyecek gibisin değil mi/O gidenler de hep senin gibiydiler.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.