Hava Durumu

Banka müdürü kadını evlilikle vaadiyle dolandırdılar

İnternetteki tanışma sitelerinde evlilik vaadiyle dolandırılan kadınların son kurbanı, bir banka müdürü oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 09:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Banka müdürü kadını evlilikle vaadiyle dolandırdılar

İzmir’de, kadın banka müdürü S.A, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla tanıştığı kişi tarafından evlilik vaadiyle 70 bin lira dolandırıldı.

İzmir'de bir banka şubesinin müdürlüğünü yapan S.A, iddiaya göre internetteki arkadaşlık siteleri aracılığıyla tanıştığı kişiyle arkadaşlık kurdu. S.A., kendini Ahmet olarak tanıtan kişiyle yaklaşık bir ay internet üzerinden görüntülü görüştü. İkili bir süre sonra evlenmeye karar verdi. Banka müdürü, “Borçlarım var. Ödeyip öyle evlenelim" diyerek kendisinden para isteyen Ahmet adlı kişiye belirli zamanlarda toplam 70 bin lira gönderdi. Paraları gönderdikten sonra Ahmet isimli kişiye bir daha ulaşamayan kadın müdür, polise başvurdu. Soruşturma başlatan polis, arkadaşlık sitesine sahte profille üye olan şüphelinin eşkalini belirleyip, peşine düştü.

HEDEFLERİ YÜKSEK GELİRLİLER

Benzer şikayetlerin son dönemde arttığını vurgulayan Emniyet yetkileri, “Özellikle arkadaş bulma veya evlendirme sitelerine, bu şekilde sahte isimle üye olup pusu kuran çok sayıda art niyetli kişi var. Bunların tek amacı mutlu yuva kurmak isteyen, gelir düzeyi yüksek kadınları tuzağa düşürmek" dedi. Bu kişilerin genellikle fiziksel görünümü düzgün kişilerin fotoğraflarını çalarak kullandığını söyleyen yetkililer "Kendilerini de gelir düzeyi ve statüsü yüksek kişi olarak tanıtıyorlar. Tek amaçları kolay yoldan para kazanmak olan bu tür kişilere kesinlikle itibar edilememeli" uyarısında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.