Hava Durumu

Bankamatik sırasındakileri bu yolla dolandırmışlar...

Ankara'da yoğun bankamatiklere giderek para çekiyor numarasıyla arka sıralarında bekleyen vatandaşlara para bozdurmak amacıyla sahte para veren 2 şüpheli gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2018 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2018 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bankamatik sırasındakileri bu yolla dolandırmışlar...

Geçtiğimiz Aralık ayından itibaren yaklaşık 50 vatandaşı aynı yöntemle dolandırdığı anlaşılan şüphelilerin başta sahtecilik olmak üzere işledikleri çeşitli suçlardan da cezaevi firarisi oldukları ortaya çıktı. Ankara'da yoğun olan bankamatiklerde para çekiyor numarası yaparak arka sırada bekleyen vatandaşlara para bozdurmak amaçlı sahte veren 2 dolandırıcı Mali Suçlarla Mücadele ekiplerince gözaltına alındı.

Yaklaşık 2 ay süren takibin ardından yakalanan şüphelilerin geçtiğimiz yıl Aralık ayından itibaren yaklaşık 50 vatandaşı mağdur ettiği belirtildi. Mamak ilçesinde bir otomobille kaçmaya çalışırken yaşanan kovalamaca sonrasında Sahtecilik bürosu ekiplerince gözaltına şüphelilerin işledikleri çeşitli suçlardan cezaevi firarisi oldukları bildirildi.

Şüphelilerin ayrıca birçok suçtan da aranma kayıtları olduğu öğrenildi. Otomobili İstanbul'dan kiralamışlar Birçok vatandaşı para bozdurma yöntemiyle dolandıran 53 yaşındaki E.A. ve 43 yaşındaki Y.A.'nın yakalandıkları otomobili polise deşifre olmamak için İstanbul'dan kiraladıkları tespit edildi. Polisin otomobil içerisinde yaptığı aramalarda yüklü miktarda sahte para ve sahte kimlik bilgileri bulundu. Cezaevi firarisi şüphelilerin hedef olarak genellikle gençleri seçtikleri, mağdur ettikleri vatandaşlar arasında bir de gazi olduğu kaydedildi. Emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul eden şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.