Hava Durumu

Bankanın 2 milyonunu çaldı

Karaman'da iki bankadan 2 milyon lirayı Konya'daki Merkez Bankası’na götürmek için yola çıkan şoför, yanındaki güvenlikçiyi atlatıp aracı soydu. Polis şahsın evine baskın yaptı ancak şüphelinin evini 3 gün önce boşalttığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2013 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2013 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Bankanın 2 milyonunu çaldı

Edinilen bilgiye göre, para transferi yapan bir güvenlik firmasına ait 34 plakalı araçla Karaman'a giden şoför Mehmet D. (27) ve güvenlik görevlisi Fırat D., iki bankadan toplam 2 milyon liralıyı yükledikten sonra Merkez Bankası Konya Şubesi’ne getirmek için yola çıktı. Konya’ya gelen Mehmet D., yanındaki güvenlik görevlisini merkez Selçuklu ilçesinde Otogar yakınlarında bulunan bir alışveriş merkezinde ihtiyaç gidermek için indirdi. Aracı park edip geleceğini söyleyen Mehmet D., içi para dolu minibüsle ortadan kayboldu. Şoför gelmeyince Fırat D., bir süre şaşkınlık içinde bekledikten sonra durumu şirket yetkilileri ile polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik görevlisiyle görüştü. Çevrede araştırmalara başlayan polis, aracı terk edilmiş olarak buldu. Şüpheli Mehmet D'nin araç içerisindeki kasa kısmının kilit sistemini çözerek içerisinde 8 bin lirası demir para olmak üzere yaklaşık 2 milyon liranın tamamını çaldığı ortaya çıktı.

"EVİNİ BOŞALTMIŞ, FOTOĞRAFLARI KALMIŞ"
Şüpheli Mehmet D’nin merkez Selçuklu ilçesi Sille Parsana Mahallesi’ndeki evini belirleyen polis baskın yaptı. Polis, şahsın evini 3 gün önce boşaltarak ayrıldığını öğrendi. Evdeki 5 yaşındaki çocuğu ve eşiyle çekildiği fotoğrafı dahi almadan giden şüphelinin, yakınlarına yeni adresini söylemediği öğrenildi. Bankanın paralarını taşıyan şoförün 16 ayrı suçtan kaydının bulunduğu da ortaya çıktı. Daha önce yağma, konut dokunulmazlığını ihlal ve adam yaralama gibi birçok suçtan kaydının bulunduğu öğrenilen şüpheli Mehmet D’nin sahte evraklarla bir hafta önce işe girdiği öğrenildi. 2 milyon lira ile ortadan kaybolan Mehmet D’nin yakalanmasına çalışılırken, çocuğu ve eşini de yanında götürmüş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.