Hava Durumu

Barcelona'da terör saldırısı! Minibüs kalabalığın arasına daldı

İspanya'nın Barcelona şehrinde bir minibüs kalabalığın arasında daldı. İspanyol El Pais gazetesi, çok sayıda kişinin yaralandığı olayda minibüsü süren kişinin olay yerinden kaçtığını duyurdu. İspanyol polisi, olayın terör saldırısı olduğunu açıkladı. Katalan hükümeti korkunç saldırıda 13 kişinin öldüğünü en az 50 kişinin yaralandığını duyurdu. Polis, saldırıyla bağlantılı olarak bir kişiyi gözaltına aldı. Reuters'ın haberine göre, saldırıyı DAEŞ üstlendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2017 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Barcelona'da terör saldırısı! Minibüs kalabalığın arasına daldı

Güvenlik kaynakları beyaz bir minibüsün turistik bölgedeki kalabalığın içine daldığını duyurdu.

Bölgedeki metro ve tren istasyonları kapatıldı. İspanya'nın en kalabalık caddelerinden biri olan Las Rambla'daki araçlı saldırının 'Maccabi' isimli bir koşer restoranının dışında gerçekleştiği ifade edildi.

Görgü tanıkları çok sayıda kişinin olay yerinden çığlık alarak kaçtığını aktardı. Polis, kaçan saldırganı bulmak için arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Polis, bölgedeki kişilere 'evinize gidin' uyarısında bulundu.

Yerel basın, saldırganın mavi çizgili beyaz bir gömlek giyen uzun boylu bir kişi olduğunu yazdı. Daily Mirror gazetesi saldırganın 'en fazla 25 yaşında genç bir kişi olduğunu duyurdu.

'BAŞKA SALDIRI İHTİMALİ'

Barcelona'daki saldırının görgü tanıklarından Yunus Emre Erbaş, CNN Türk'e verdiği bilgilerde Barcelona yerel basınının ikinci bir minibüs
ihtimalinden bahsettiğini belirtti. Yerel basının polis kaynaklarına dayandırdığı habere göre, saldırıyı gerçekleştiren beyaz minibüs dışında

İkinci bir minibüs daha kiralanmış ve saldırı ihtimali bulunuyor.

TRUMP VE MACRON KINADI

ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'daki saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı.

Saldırganın kullandığı belirtilen minibüs

Barcelona polisinin çevredekileri bölgeden uzak durmaları konusunda uyardığı belirtildi. Polisin Las Ramblas bulvarı yakınlarındaki metro ve tren istasyonlarının kapatılmasını talep ettiği aktarıldı.

İspanya Başbakanı Rajoy, olayın ardından yaptığı açıklamada tüm yetkililerle iletişim içinde olduğunu açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.