Hava Durumu

Baş model oldu

​Ünlü manken Özge Ulusoy, Anadolu Selçuklu döneminin kıyafetlerini sergileneceği ‘Anadolu Selçuklu Defilesi’nin baş modelliğini yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Baş model oldu
Medyadoktoru Yapım Organizasyon firması tarafından gerçekleştirilecek olan, tasarımlarını Zeynep Kartal’ın yaptığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkmedya, Konya Torku ve Kaptan Textile sponsorluğunda 8 Nisan’da Konya Dedeman Otel’de düzenlenecek Anadolu Selçuklu Defilesi’nin baş modeli Özge Ulusoy oldu.

Davetiyelerin satışından elde edilecek gelirin Konya Valiliğinin belirleyeceği yardıma muhtaç çocuklara bağışlanacağı projede Özge Ulusoy dışında Londra’dan 15 model defilede yer alacak.

Medyadoktoru Yapım firması adına açıklamada bulunan projenin yapımcısı Savaş Uğurlu, “Dünyanın birçok ülkesinden ziyarete gelinen güzel illerimizden Konyamızda, en eski uygarlık merkezlerinden biri olan Anadolu Selçuklu döneminin kıyafetlerini uluslararası platformlarda büyük başarılara imza atmış Zeynep Kartal tasarlayacak. Anadolu Selçuklu dönemi günümüze dek az işlenmiş bir konu. Bizim bu önemli kültürü unutma şansımız olamaz. Gerek Anadolu Selçuklu Defilesi gerekse yapacağımız projelerde Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ülkemizin Gücünü Keşfetmesi adına çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

DEFİLE 8 NİSAN’DA KONYA DEDEMAN’DA

Uğurlu, Konya’da yapacakları projeye uluslararası davetlilerinde katılacağını belirterek şöyle devam etti: ‘Defilemizin tasarımlarını gerçekleştirecek olan, Zeynep Kartal ile Anadolu Selçuklu Defilesi bağlamında Konya’mızı ve kültürümüzü tüm dünyaya anlatmayı hedefliyoruz. 8 Nisan’da da Konya Dedeman Otel’de gerçekleştireceğimiz defilede, Londra’dan defileye çıkacak 15 model dışında dünyanın en büyük haber kanallarıyla tanınmış isimlerini proje kapsamında Konya’da misafir edeceğiz. Toplumların hafızalarını tazelemek ve tarihi hasretleri gidermek gayesiyle Konya’da yapacağımız bu defileyle Anadolu Selçuklu medeniyetini bugünün diliyle görücüye çıkaracağız.”

“ANADOLU SELÇUKLU GÜNÜMÜZE UYARLANACAK”

Anadolu Selçuklu Defilesinin tasarımlarını gerçekleştirecek olan Zeynep Kartal, tasarımla ilgili olarak şunları söyledi: “Tasarlayacağım 25 parça özel koleksiyonda Anadolu motiflerini ve renklerini temel aldım. O dönemde olduğu gibi bende 7 çeşit kumaş deseni kullanacağım. 21. yüzyılın hızı ve küresel dünya, kültürel ögelerimizle aramıza mesafe koysa da nostaljik hasretleri gidermenin yöntemlerini aradık. Anadolu Selçuklu döneminin önemli hikayesinden yararlanılarak hazırlayacağımız koleksiyon, 21. yüzyılın güncelliğini de içinde barındıracak. Öte yandan Anadolu Selçuklu projesinin sosyal sorumluluğu olması da beni gururlandırıyor.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.