Hava Durumu

Başaramazsak yarınki nesiller bizi sorgulayacak

Akil İnsanlar Heyeti Marmara grubu sabah düzenlenen basın toplantısının ardından sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit ve Yücel Sayman’ın katılımıyla Bursa'daki fabrika ziyaretlerine başladı. Kendisiyle bol bol hatıra fotoğrafı çektiren işçilere barış sürecini anlatan Hülya Koçyiğit, "Atatürk'ün kurduğu mübarek Türkiye Cumhuriyeti'nde kardeşçe yaşayalım" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2013 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2013 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başaramazsak yarınki nesiller bizi sorgulayacak

Akil insanlar Marmara grubunda yeralan Yücel Sayman, Hülya Koçyiğit, Levent Korkut ve Mustafa Armağan, merkez Nilüfer ilçesi Akçalar Sanayi Bölgesi'ndeki Penolope Dokuma'yı ziyaret etti. İşyeri ortakları Murat Taşman ve Tamer Çebeli tarafından karşılanan Akil İnsanlar Heyeti, fabrikanın yemekhanesinde işçilerle bir araya geldi. Akil insanlar, işçilerle süreci anlattı.

Bir çok işçi Hülya Koçyiğit ile hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştı. İşçilere süreci anlatan Koçyiğit, "Sevgi dilini, kardeşlik dilini benimsemeliyiz. Bunun için de konuşmamız lazım. Konuşarak birbirimizi dinleyerek paylaşarak birarada yaşamanın yollarını bulmaya çalışmalıyız. Çünkü biz zaten beraberiz. Bu ülkenin insanlarıyız. Bu ülkenin insanları olarak acı çekmektense mutlu yarınları kurabilmek bizim elimizde. Evlat yetiştiriyoruz. Bu ülkenin yarını var. Eğer başaramazsak yarınki nesiller bizi sorgulayacaklar" dedi.

Mustafa Armağan ise, "Bayrağımız değişmez. 3’üncü Selim’den beri. 1790'lardan beri bayrağımız ay yıldızlı bayraktır. Biz bu bayrağı Cumhuriyet ile birlikte elde etmiş değiliz. Osmanlı bayrağı Cumhuriyet bayrağı olarak devam etti. Bu bayrağı biz taşıyoruz. Ve Osmanlı bir etnik devlet değildi. İçinde onlarca etnik grup vardı. Ama bayrağı bugün bizim kullandığımız ay yıldızlı bayraktı. Dolayısıyla bugün Kürtlerin de bayrağı olabilir. Yani onları buna ikna edebiliriz. Buna ikna etmek için elimizde bir fırsat var. Zaten onların da buna büyük ölçüde bir itirazı yok. Onlar anadilde eğitim, kendi dillerinde konuşmak, bunların yapılmasını arzu ediyorlar. Zaten bunları da müzakere edeceğiz" dedi.

Hülya Koçyiğit de yaptığı konuşmada, "Birlikte yaşayabiliriz. Bunu başarmamamız için bence çok geçerli bir sebep yok. Büyük bahanelerimiz yok. Çünkü bir arada ve bu topraklarda yaşayacağız. Ülkemize hep beraber sahip çıkacağız. Ülkemizin asla ve asla bölünmesine izin vermeyeceğiz. Biz hepimiz Atatürk'ümüzün kurduğu bu mübarek Cumhuriyette yaşamasını becerebilecek, olgunluğa erdiğimizi düşünüyorum. Evet kör topal bir demokrasimiz var ama yetmiyor. Daha güçlü daha demokratik bir toplumda yaşamayı hak ettiğimizi biliyoruz. Adalet hak hukuk her zaman olacak. Bunları alıncaya kadar da hep beraber mücadele edeceğiz” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.