Hava Durumu

'Başarının sırrı aile olmak'

Tofaş Basketbol Takımı oyuncusu Barış Ermiş Bursa Hakimiyet'e yaptığı özel açıklamalarda, "Burada gerçekten çok huzurlu bir ortam var. Ligde ve Avrupa'da zirveye oynamamamız için hiçbir neden yok. İlerleyen dönemlerde adımızdan daha fazla söz ettireceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2017 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2017 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Başarının sırrı aile olmak'

RÖPORTAJ I Samet ZİNCİROĞULLARI

FOTOĞRAF I Özgün DOĞAN

Birbirini her gün görmekten mutlu olan bir insan topluluğumuz var. Çalışmaktan ve burada bulunmaktan büyük zevk alıyoruz.

ÇOK İYİ ÇALIŞIYORUZ

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Tofaş'ın deneyimli oyuncusu Barış Ermiş, Bursa Hakimiyet'e özel açıklamalarda bulundu. Lige iyi başlamanın kendilerini şaşırtmadığı belirten yıldız oyuncu, "Açıkçası birçok insan için ilk 6 maçımızı kazanmak sürpriz oldu ama bizim için şaşırılacak bir olay değil. Sezon başlamadan önce çok iyi ve verimli bir kamp dönemi geçirdik. Şimdiye kadar gösterdiğimiz performansın daha fazlasını yapabilecek potansiyele sahibiz. 7DaysEuroCup'ta da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Hedefler maçlar kazandıkça gerçeğe dönüşüyor. Biz oynadığımız her karşılaşmayı kazanabilecek kaliteye sahibiz" şeklinde konuştu.

ÖZGÜRLÜKLER SAĞLIYOR

Orhun Ene gibi bir başantrenörle çalışmanın kendileri için büyük bir ayrıcalık olduğunu söyleyen Barış Ermiş, "Orhun Abi gerçekten çok kaliteli bir antrenör. İyi bir antrenör olmanın ötesinde saha dışında da çok iyi ve güvenebileceğiniz bir insan. Burada gerçekten bir aile gibiyiz. Bu ailenin abisi olarak da Orhun Abi'yi görüyoruz. Kendisi takım içerisindeki dengeleri ve ilişkileri çok iyi ayarlıyor. Bazı maçlarda süre veremediği genç oyuncuların bile gönüllerini almayı biliyor. Türk oyuncu ve yabancı oyuncu ilişkilerinde de katkısı çok büyük. Orhun Abi biz oyunculara saha içerisinde özgürlükler sağlıyor ve hangi oyuncunun neler yapabileceğini çok iyi biliyor. Onunla çalıştığımız için gerçekten şanslıyız" dedi.

ASİSTLERİM İÇGÜDÜSEL

Verdiğim asistler için özel olarak çalışmıyorum. Takımın kimyasıyla, topun bende fazla kalmasıyla, antrenörümüzün bana güvenip benim o pozisyonu yaratabileceğimi görmesiyle alakalı bir durum. Zaten bir yaştan sonra tecrübeyle bunu kazanıyorsunuz. Basketbolda bir yerden sonra matematik gibi siz içeri girdiğiniz zaman kimin yardıma geleceğini, o adam boş kalacak mı, tersten biri ona yardım mı edecek artık bunları hesaplayabiliyorsunuz. Ben de bu tecrübeye sahibim, takım da bana alıştı benim nasıl oynayacağımı biliyor. Yeni bir takımız geçen seneden çok oyuncumuz var ama uzun oyuncularımızın hepsi yeni onlara ayak uydurmak alışmak onlara nereye gideceğini söylemek, Joshua Owens gibi atlet bir oyuncumuz var onunla o göz temasını kurmak bunlar zamanla olan şeyler.

AVRUPA ADIM ADIM

Avrupa'da iyi gidiyoruz diyebilirim ama çok şanssız maçlar kaybettik. Özellikle son oynadığımız Zenit karşılaşmasında 15 sayı öndeyken maçı kaybetmek takım olarak bizi yıprattı ama biz takım olarak bu olumsuzluklardan da ders çıkarmayı biliyoruz. Bu tür maçlar bizim için iyi bir tecrübe oluyor. Açıkçası gruptan çıkacağımızı düşünüyorum ama Avrupa'da adım adım hedef belirliyoruz. Neden final oynamayalım diye düşünüyoruz.

TOFAŞ GÜZEL BİR PROJE

Tofaş gerçekten çok güzel bir oluşum. Ben geleli 3 sene oldu. İlk geldiğimde 2. ligdeydik. Orada şampiyon olup bir üst lige çıktık ve ilk senemizde Play-off'lara kaldık. Bu sene de Avrupa'da mücadele ediyoruz. Üstüne koyarak ilerleyen bir camia oluşturduk. Ben daha uzun yıllar bu kulübe hizmet etmek isterim.

BAŞKA ŞANS YOK

Takım olarak hem Avrupa hem lig temposu zaman zaman bizi yoruyor ama Türkiye'de mücadele eden takımların birçoğu bu tempoda oynuyor. Bizim de buna alışmamız gerek. Bazen hem fiziksel hem zihinsen olarak yorucu olabiliyor özellikle kamplar. Takım olarak bazı maçlarda 6-7 kişilik dar rotasyonlarda oynuyoruz. Ben de bazen saha içerisinde ayaklarımızın gitmediğini görüyorum ama dediğim gibi buna alışmaktan başka şansımız yok. Hedefleri olan bir takımsanız çok fazla maç oynamak sizin için bir sorun olmamalı.

İYİ BİR JENERASYON YAKALAYABİLİRİZ

25 yaşındayken 32-33 yaşlarında oyuncularla oynadığımda Ömer Onan'larla, Mirsad'larla oynadığımda takımın en iyi oyuncularıydı en enerjik oyuncularıydı. Bence milli takımda bir yerden sonra belirli jenerasyona bir şans verilmesi gerekiyor. Ben bunu bundan 3-4 sene önce milli takıma çağrılmadan önce de söyledim. Şu an başta Hidayet abi var, Ömer abi var bunun analizini çok iyi yapıyorlar. İnşallah bu gençler için iyi olur. Avrupa şampiyonasında Cedi, Furkan, Melih gibi oyuncular çıktı ama diğer oyuncular bu sefer çok geri planda kaldılar. Dediğim gibi bu durum gençler için büyük bir şans iyi bir jenerasyon yakalayabiliriz ve böyle de devam eder.

ANTRENMANLAR BİTMESİN İSTİYORUZ

Şu anda takım içerisinde daha önce hiç karşılaşmadığım olumlu bir hava var. Ben asla camiasına sempatik gözükmek için bu tip laflar söyleyen bir sporcu değilim. Gerçekten takımdaki herkes çok mutlu. Tam bir aile ortamı var. Tüm basketbolcular antrenmanlara isteyerek geliyorlar. Birbirini her gün görmekten mutlu olan bir insan topluluğumuz var. Antrenmanlar bitmesin istiyoruz. Çalışmaktan ve burada bulunmaktan büyük zevk alıyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.