Hava Durumu

Başbakan'a iki teklifim var

Grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'a iki teklifi olduğunu söyledi: ''Dokunulmazlığımı süratle kaldırmalı ve hemen araştırma komisyona kurdurmalıdır.''

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2013 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2013 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan'a iki teklifim var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan, araştırma komisyonu kurarak MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde batan bankaların 246 milyar lira kayba neden olduğunu, o dönemi inceleteceklerini söylemişti. Bahçeli, MHP'nin koalisyon döneminin inceleneceğini söyleyen Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi.


'SENDEN KORKAN SENİN GİBİ OLSUN'

MHP Lideri, ''Başbakan dik duruşumuzu kırmak için her yolu deneyecektir. Sayın Başbakan senden korkan senin gibi olsun. Zimmetçilere, yandaşlara eyvallahımız yok. Yargı elindedir. Başbakan elinden geleni ardına koymamalı. Nasıl olsa Meclis çoğunluğu elindedir. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur'' dedi.

'BAŞBAKAN'A İKİ TEKLİFİM OLACAK'

Başbakan'a iki teklifi olduğunu söyleyen Bahçeli şöyle konuştu:''Başbakan Erdoğan'a iki teklifim olacaktır. Birincisi; dokunulmazlığımı süratle kaldırmasıdır. MHP'nin değerli milletvekilleri buna olumlu oy kullanacaklardır. İkincisi de; şahsım ve 57. koalisyon hükümeti dönemi tüm ayrıntıları ile araştıracak bir meclis araştırma komisyonunu hemen kurdurmasıdır.

Başbakan Erdoğan'ın elini rahatlatmak için MHP istenirse bu komisyona üye vermeyebilecek ve bu hakkını kullanmayabilecektir. Ancak Başbakan ve partisi bizim hükümet dönemimizi incelerken, bizim de bir komisyon kanalıyla AKP'nin iktidar yıllarını incelememizin önü açılmalıdır. Sayın Başbakan, siz 57. hükümeti araştırın biz de 58.,59.,60. ve 61. hükümetlerin tüm iş ve işlemlerini masaya yatıralım. Böylelikle ak koyun, kara koyun her şeyiyle ortaya çıkmalıdır. Biz hazırız, biz buradayız ve kimin ne olduğunun millet huzurunda ortaya çıkmasını samimiyetle istiyor ve bekliyoruz.''

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

'HALA ÜRETİM CAN ÇEKİŞMEKTE'

''Türkiye ekonomisiyle ilgili bazı açıklamalarımla söze başlamak istiyorum. Hala üretim can çekişmektedir. Bazı kıpırdanmalara rağmen hissedilir canlılık göstermemektedir. Hala üretim can çekişmektedir. Ekonominin kalbi olan fabrikalar bir bir kapanmak zorunda kalmıştır. AKP iktidarları süresinde üstünlüğümüz olan tekstil giyim mobilya sektörleri uzakdoğu ülkelerinin istilasıyla rekabetin altında kalmıştır. Geçtiğimiz yıl açılan şirket sayısı azalmıştır.

Kurulan her yıl 100 şirkete karşılık 46 şirket kapanmıştır. Diğer bir olumsuz durum da esnaflarımızla ilgilidir. 2005-2012 arasında 1 milyon 230 bin esnaf kardeşimiz işinde iflas etmiştir.

AKP'nin yanlış tercihleri istikrarlı büyümeyi engellemiştir. Geçen yılın Şubat ayında 4.3 milyar dolar olan cari açık 5.2 milyar dolara çıkmıştır. Bankacılık kesiminin borç hacminde önemli oranda bir artış da söz konusudur. Tüketici fiyatları enflasyon başını kaldırmış, 7.3'e ulaşmıştır. Milletimiz fakirlikle boğuşmaktadır. Düşen büyüme, çoğalan borçlar, gelir dağılımındaki adaletsizlik ekonomideki kara mizahın özeti şeklindedir. Memurumuz tedirgin, kamuoyuna yansıyan yeni düzenlemelerden dolayı endişelidir. Mağduriyetler her tarafa yayılmış ve sıçramıştır. AKP'nin iktidarında çiftçimiz tükenmiş ve yılgındır. Sanayicimiz hükümet baskısından bunalmıştır. Türk milleti kan ağlarken AKP hanedanlığı şahsi çıkar peşinde koşmaktadır. AKP döneminde yolsuzluk, kanunsuzluk korkutucu boyutlar kazanmıştır. Ancak artık bu kara düzene son vermenin zamanı gelmiştir. Milletimizin fazlasıyla hak ettiği huzur ve rahatlık inşallah bizimle birlikte gelecek. Yolsuzluk, işsizlik kader olmaktan mutlaka çıkacak.

TERÖRE ÇÖZÜM ARAYIŞI

Milli saadetimiz biçilmeye çalışılmaktadır. Türk milletinin çözülmesi ve bölünmesi için mide bulandırıcı bir yarış vicdansızlar tarafından sahnelenmektedir. Türk'e dair ne varsa rencide edilmektedir. Bu tablo milli vicdanları hüsrana uğratmaktadır. Bölünmenin doğal karşılanması amacıyla tüm milli ve manevi ölçülerimiz alçakça istismar edilmektedir. Korku, karmaşa ve kamplaşma her tarafta görülmektedir. Türkiye temellerinden koparılmaktadır. Milli tezler bölücü hezeyanlarla bölünmek istenmektedir.

Başbakan ve hükümeti PKK ve İmralı canisiyle yapılan pazarlıklara karşı terörle mücadeleki acziyeti örtebilmek için oyun üstüne oyun tertiplemektedir. Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu bütün ortamlarda bir tek konusu Türk milletinin nasıl çözüleceği hususunda fikir ileri sürmek olmuştur. Gidişata baktığımızda her gün akıllara durgunluk veren ilişki ağı gündeme bomba gibi düşmektedir. Milletimizi bölünmeye ikna olması için tüm ihanet mekanizmaları işleme alınmıştır.

Başbakana göre Türkiye etnik farklılıklar üzerine yeniden tarif edilebilirse demokratikleşecektir. Terörist Öcalan'dan hikmet beklemekte Kandil'den lütuf beklemektedir.

PKK ne istiyorsa almakta, neyi istiyorsa elde etmektedir. Başbakan Erdoğan dipsiz bir kuyuya düşmüş durumda. PKK, 'Türk' ifadesinin silinmesini bastırmakta, AKP bunu çoktandır yapmaktadır. PKK jest yapmakta, AKP mest üstüne mest olmakta. Görüyoruz ki İmralı canisinin 2009 yılında belirlediği kanlı yol haritası AKP tarafından birer birer uygulanmaya koyulmuş ve koyulmakta.

İmralı canisi sözde akil insanlar heyetinin kurulmasını ve hakiketleri araştırma komisyonunun kurulmasını alçakça dayatmış, Başbakan gereğini yapmıştır. AKP-PKK ortaklığı ile belirlenen 63 aklı karışık etrafta dolanmaya ve hükümet imkanlarını kullanmaya başlamıştır. Bu sözde akiller şiddetin cinayetin ve pusunun mu savunucusur? Bunların amacı Türk kimliğinin yaşatılması değildir. Bunların amacı Türk milletinin 1000 yıllık kardeşlik hukukuna katkı vermek değildir. Hayatlarında bir tek gün Türklüğü ağızlarına almamış, vatan, bayrak diyememiş kişileri bu 63'lüklerin içerisindedir. Bunlar PKK tetikçileridir. Bunlar Türk milletinin sırtındaki kamburdur. 63'lerden bir çoğu şehidimizin hakkını hayatlarında akıllarına getirmemişlerdir. Bunların derdi kanın durması değil, Türkiye'nin bölünmesi ve PKK'nın dağdan inerek Türkiye'yi esir almasıdır. Türk milletinin bunlar gibilerine karnı toktur. Damat Ferit'in nasihat heyeti nasıl yenildiyse bunlar da yenilecektir. Türk milleti mukadderatına gözü gibi bakacaktır. Türk milleti demokratik itirazını gösterecek, geldikleri yere gönderecektir.

Hükümetin çözüm adını verdiği sürece hala kuılak verenlere soruyorum: Silahı kimin, hangi koşullarda bırakacağını anlayanınız var mı? PKK, Türkiye'yi tam teslim almadan bir yere gitmeyecektir. Farz edelim ki Başbakan yazılı emir verse bile bu emrin geçerliliği olacak mı?''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.