Hava Durumu

Başbakan açıkladı: İstanbul'da yarından itibaren...

Başbakan Binali Yıldırım "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyonlar, otobüsler, tırlar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek. Hepsi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecekler" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan açıkladı: İstanbul'da yarından itibaren...
Başbakan Binali Yıldırım törende yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

"Bugün İstanbul için büyük bir gün. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü. 15 Temmuz'da Türkiye'nin geleceği için, demokrasimizin yaşaması için canını veren şehitlerimizin canı şad olsun. Terör örgütünün saldırılarına göğüslerini siper eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diyoruz.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ardından boğaza yeni bir gerdanlık takıyoruz. Yavuz Sultan Selim geliyor.

'O GÜN BUNLARI YAZAN ŞİMDİ GELİP GÖRSÜN'

29 Mayıs 2013'te burada bu köprünün temelini attık. O büyük günde dedik ki bu köprü 3 yılda bitecek. 2 yıl sonunda gazetenin birinde köprüden 2 kule kaldı diye başlık attı. O gün bunları yazanlar bugün gelip Yavuz Sultan Selim'i görsünler.
Köprü için karar vermeden önce 4 güzergah inceledik ve sonunda en doğru yeri bulduk. Bu köprü sadece İstanbul'a hizmet etmiyor. Bu köprü Uzakdoğu'dan Çin'den yola çıkıp Londra'ya kadar giden tarihi İpek yolundaki yolculuğa hizmet ediyor. Medeniyetleri buluşturan en güzel eserlerin başında geliyor.

'OTOBÜS, TIR VE KAMYONLAR YARINDAN SONRA ŞEHİR İÇİNE GİREMEYECEK'

Yavuz Sultan Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu; şimdi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün  kamyonlar, otobüsler, tırlar artık yarından sonra şehir içine giremeyecek. Hepsi Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecekler ve İstanbul'un trafiği rahatlayacak.

Bugün İstanbul'un çok önemli bir eserini hayata geçiriyoruz. Ama daha çok işimiz var."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.