Hava Durumu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan çok önemli ziyaret

Türkiye ile Kıbrıs Rum Kesimi arasında, Akdeniz'deki petrol arama gerilimi sürerken, Başbakan Ahmet Davutoğlu sürpriz bir adım attı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2014 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2014 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan çok önemli ziyaret
Davutoğlu, önümüzdeki ay Atina'ya resmi ziyarette bulunacak. Davutoğlu, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin 3. toplantısı için, 5-6 Aralık'ta  Yunanistan'a gidecek.

DİPLOMATİK MESAJ

Davutoğlu'nun  KKTC, Azerbaycan gibi, bu göreve başlayan her siyasetçinin yaptığı rutin ikili ziyaretlerin hemen ardından, "Başbakan" sıfatıyla gideceği ilk ülkenin komşu Yunanistan olması diplomatik açıdan mesaj niteliğinde. Ankara'daki Avrupalı diplomatlar,Davutoğlu'nun bu adımını "sıfır sorun politikasına dönüş" olarak yorumladılar. 

Davutoğlu'nun, Türkiye ile Rum Kesimi arasında, Yunanistan'ın da Rumlar'ın yanında müdahil olduğu petrol arama krizi sürerken Atina'ya gitmesinin, "tansiyonu düşürecek bir adım" olduğu vurgulanıyor.

AB SÜRECİNE DE VURGU

Davutoğlu'nun Atina ziyareti diplomatik çevrelerde, hükümet programında yer alan, ancak henüz somut olarak hayata geçmeyen "AB sürecine öncelik" politikası açısından bir ilk adım olarak görülüyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.