Hava Durumu

Başbakan'dan dağa çıkan gençlere çağrı

Başbakan Binali Yıldırım, dağa çıkan gençlere çağrıda bulunarak “Terörün tuzağına aldanmayın gelin ananızın, babanızın kucağına. Devletinizin sıcak karşılamasına. Bu yol çıkmaz bir yoldur. Bu yol umutsuz bir yolculuktur. Bu topraklar hepimize yeter” dedi. 

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan'dan dağa çıkan gençlere çağrı
Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel alma törenine katıldı. Binali Yıldırım'a burada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan , AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir eşlik etti. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Burada yapılan konuşmaların ardından Yıldırım butona basarak metro hattının temelini attı.

Burada bir konuşma yapan Yıldırım, temeli atılan Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının en geç 2018'in sonunda tamamlanacağını belirterek, “İstanbul'a kazandıracağımız bu eserin temelini atmaktan bahtiyarlık duyuyorum. 2018’in en geç sonunda artık Bakırköy İDO iskelesinden Kirazlı’ya kadar tam 9 kilometre metro yerin altından yapılıyor. Otomobille 40-50 dakikada buraya geliyordunuz, şimdi artık burası tamamlandığında 10 dakikada geleceksiniz. İstanbul Türkiye'nin özetidir. İstanbul'a hizmet etmek adeta ibadet gibidir. İstanbul medeniyet şehri, kültür, tarih şehri. AK Parti hareketi nerede başladı, İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan ile başladı. İstanbul'un 1994'ten önce ne halde olduğunu gençler bilmez. Ama bizim yaşınızdakiler çok iyi bilirler. İstanbul çukur, çöp, çamur diye 3 şeyle özetlenirdi. 1994 İstanbul için bir dönüm noktasıdır. Osmanlı, Marmarayı planladı, projelerini çizdi, 100 yıl sonra Marmarayı hayalden gerçeğe dönüştüren onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve onun arkadaşları” dedi.

“BU TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HİÇ BİR KUTSALI YOK”

Dağa çıkan gençlere seslenen Başbakan Yıldırım, “Dün Van'daydık. Teröre inat kardeşliğimizi orada en iyi şekilde ortaya koyduk. Bu terörün tuzağına aldanmayın gelin ananızın, babanızın kucağına. Devletinizin sıcak karşılamasına. Bu yol çıkmaz bir yoldur. Bu yol umutsuz bir yolculuktur. Bu topraklar hepimize yeter. Bu terör örgütlerinin hiç bir kutsalı yok. Ramazan demezler, bayram demezler. Bunlar insanları gözünü kırpmadan öldürüyorlar. Şehitler ölmez. Onlar bu milletin geleceği için vatanın bütünlüğü için canlarını seve seve verdiler. Onlar bizim kalbimizin en güzel köşesinde yaşamaya devam ediyor. Elde var bizde neden yok dememek için yapıyoruz. Onlar yağarsa biz daha iyisini yaparız. Ülke krizden krize koşuyor. Türkiye'de kaos, kargaşa, Türkiye krize gidiyor diyenlere inat sonuç ortada. Dünyanın en çok büyüme sağlayan 5 ülke arasında Türkiye yerini aldı. Yarın bugünden daha güzel olacak. Taş üstüne taş koyacağız, laf üstüne laf koymayacağız" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.