Hava Durumu

Başbakan'dan flaş Esad açıklaması!

Başbakan Yıldırım, yabancı basınla yaptığı toplantıda "Esad geçiş sürecinde muhatap olarak kabul edilebilir ama Suriye'nin geleceğinde yeri olamaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan'dan flaş Esad açıklaması!
Başbakan Binali Yıldırım yabancı medya temsilcileri ile yabancı dilde yayın yapan yerli medya kuruluşlarının temsilcilerini kabul ettiği görüşmede çarpıcı açıklamalar yaptı. Saat 10.15'te başlayan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, daha önce dile getirdiği Suriye konusunda 6 ay içinde önemli gelişmeler yaşanabilir açıklamasının ardından gözler Türkiye'nin yeni politikasına çevrilmişti. Başbakan'dan bu konuda yeni bir açıklama geldi. Yıldırım, "Esad geçiş döneminde muhatap olarak kabul edilebilir ama Suriyegeleceğinde yeri olamaz" dedi.

"SURİYE'NİN BÖLÜNMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Suriye'nin bölünmesine izin verilmeyeceğini dile getiren Binali Yıldırım,"Suriye'nin etnik olarak da bölünmesine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki 6 ayda Suriye'de daha aktif rol oynayacağız." açıklamasında bulundu.

"ESAD GEÇİŞ SÜRECİNDE KALABİLİR AMA..."

"Esad geçiş sürecinde kalabilir ama Suriye'nin geleceğine yeri yok" diyen Yıldırım, Gülen'in iade sürecinin de hızlanacağını söyledi.

İSTİHBARAT TEK ŞEMSİYE ALTINDA

Başbakan Binali Yıldırım ayrıca MİT'e yönelik yeni düzenleme için, iç ve dış istihbaratın tek bir şemsiye altında toplanacağını açıkladı.

GÖRÜŞMEYE KATILAN KURULUŞLAR

Buluşmaya uluslararası ajanslardan, AA, Associated Press, AFP, Reuters, DPA, Xinhua ve Bloomberg'in temsilcileri;  CNN İnternational, ARD, Al Jazeera Arapça, France 24, TRT World ve El Arabiya televizyonlarının temsilcileri ile The Wall Street Journal, The New York Times, Asahi Shimbun, Süddeutsche Zeitung, Le Figaro, Daily Sabah, Hurriyet Daily News ve The Times gazetelerinin temsilcileri katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.