Hava Durumu

Başbakan'dan flaş Rusya kararı!

Başbakan Binali Yıldırım, 5-6 Aralık’ta Rusya’ya resmi bir ziyaret yapacak.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan'dan flaş Rusya kararı!
Uçak krizinin ardından ilk kez Rusya’ya gidecek olan Başbakan Yıldırım, ziyaret kapsamında Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ile biraraya gelecek. Görüşmelerde iki ülke arasında ticaretin yeniden kriz öncesine dönmesi için atılacak adımlar ele alınacak. Türkiye'nin Rusya'ya en büyük ihracat kalemlerinden olan domates başta olmak üzere sebze ihracatındaki yasağın kaldırılması, ticarette yerel paraların, TL-Ruble'nin kullanılması, serbest ticaret bölgesi kurulması ve turizm gibi başlıklar da gündeme gelecek.

İkili görüşmelerde FETÖ ile mücadelenin yanısıra Suriye, Irak ve Fırat Kalkanı operasyonu ele alınacak. Başbakan'ın Rusya ziyaretine bakanların yanısıra çok sayıda işadamının da katılması bekleniyor.

TAVUK VE DOMATESTE YASAK SÜRÜYOR

Rusya'nın 1 Ocak 2016'dan itibaren Türk ürünlerine yönelik aldığı ambargo kararı Ekim ayında 'kısmen' kaldırılmıştı. Portakal, mandalina, kayısı, şeftali ve erik yasak listesinden çıkarken; domates ve tavuk başta olmak üzere elma, armut, üzüm, çilek, dağçileği, soğan, karnabahar, brokoli, salatalık, hindi ürünleri, tuz ve karanfil için ithalat yasağı devam ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.