Hava Durumu

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti kurulduktan sonra milletin iktidara geldiğini belirterek, "AK Parti hükümetleriyle Türkiye de bambaşka bir Türkiye oldu. Adalet, vicdan, merhamet, demokrasi, hukuk, refah ülkeye hakim oldu. Bir başkaldırı olarak, bir direniş olarak doğan AK Parti'ye karşı iktidardayken de ne kumpaslar kurmaya çalıştılar ama hiçbirinde başarılı olamadılar, başarılı olamazlar, başarılı olamayacaklar" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2016 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2016 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar
Başbakan Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bugün iki sebeple bir araya geldiklerini dile getirerek, ilk olarak, 1 Kasım'daki en büyük destekçileri, bu zafere en büyük katkıyı yapan aziz İstanbul'a teşekkür etmek için toplandıklarını söyledi. 

Yüzde 49 oyla, tarihindeki en büyük seçmen desteğiyle İstanbul'un, Türkiye çapındaki yüzde 49,5'luk oya en büyük katkıyı yaptığını, 1 Kasım demokrasi ve milli irade zaferinin gerçek odağı olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bu yükselen, ayağa kalkan, yeni bir yürüyüşe çıkan İstanbul teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Kadın ve gençlik kollarımıza, büyükşehir belediye başkanımız ile ilçe belediye başkanlarımıza, mahalle teşkilatlarımıza, bu çalışmaları dirayetle yürüten il başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Teşkilat gibi teşkilata, adam gibi teşkilata teşekkür ediyorum. Bu yıl içinde iki genel seçim geçirdik. Birçok mitingler yaptık. Maltepe ve Yenikapı'daki milyonları bir araya getiren bu teşkilata teşekkür ediyorum. İstanbulumuzun, her ilçesine, her sokağına, her hanesine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

'İSTİŞAREYE ÖNEM VERİYORUZ'

Davutoğlu, ikinci hususun ise Genişletilmiş Danışma Meclisi olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu bir geleneğin güçlü takipçileri olarak istişareye hep önem veriyoruz. Geçen hafta Türkiye çapında istişaremizi Afyon'da gerçekleştirdik şimdi İstanbulumuzda ve birçok ilimizde danışma meclisleri yapıyoruz. Başkaları kongre çekişmeleriyle uğraşırken, AK Parti zaferden sonra da her adımdan sonra da tekrar tekrar bir araya geliyor, istişare ediyor, istişareleriyle birlikte yeni bir enerjiyle ve aşkla yola devam ediyor. İl danışma toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye'nin özeti, Türkiye'nin kalbi İstanbul'dayız. Arkamızda böyle teşkilat oldukça daha nice seçim zaferlerini birlikte kazanacağız inşallah. Beyniyle, yüreğiyle, enerjisi ve azmiyle çalışan bu teşkilat oldukça bundan sonra da inşallah nice seçim zaferlerini milletimizle birlikte demokrasi tarihine altın harflerle yazacağız. Adnan Menderes'in, Turgut Özal'ın, Necmettin Erbakan'ın, Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbulundayız. İstanbul şiirin, şarkının, musikinin şehridir. İstanbul, estetiğin, güzelliğin, muhabbetin şehridir. İstanbul medeniyetin, ilmin, irfanın şehridir. İstanbul ticaretin, sanayinin, emeğin, üretimin şehridir. Biz de AK Parti kadroları olarak İstanbul'un taşına toprağına, havasına, suyuna, insanına gönül verdik. Bu hareket, bu büyük dava İstanbul'da, bu aziz şehirde büyük bir medeniyet olarak doğru ve yakın dönem siyasi tarihimizdeki AK Parti hareketi de burada başladı."

'İSTANBUL'U UÇURUMDAN ALDI'

İstanbul'u, alemlere rahmet olan Hz. Peygamber'in müjdelediğini, Sultan Fatih'in miras bıraktığını dile getiren Davutoğlu, bu kutlu mirasın üzerinde bu hareketin tohumlarını attıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te millet iradesiyle İstanbul'u, bataklıklardan, karanlıklardan çıkardığını, İstanbul'u uçurumdan aldığını anlatan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Aynı lider, aynı kadro, 2001 yılında yine İstanbul'da bu defa Türkiye'yi uçurumdan kurtarmak için harekete geçti. AK Parti kuruldu ve millet iktidara geldi. AK Parti hükümetleriyle birlikte Türkiye de bambaşka bir Türkiye oldu. Adalet, vicdan, demokrasi, merhamet, hukuk, refah ülkeye hakim oldu. Bir başkaldırı ve bir direniş olarak doğan AK Parti'ye karşı iktidardayken de ne kumpaslar kurmaya çalıştılar ama hiçbirinde başarılı olamadılar, başarılı olamazlar, başarılı olamayacaklar. Bütün vesayet odaklarına, bütün haksız kazanç odaklarına, bütün kirli plan sahiplerine karşı dik durduk, milletin hukukunu koruduk."

'YAPTIKLARIMIZI ANLATACAK ZAMAN BULAMIYORUZ'

İnsan odaklı yönetimi bütün Türkiye'de hakim kıldıklarını, bir yandan da işlerine baktıklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'yi imar edilmiş mamur bir ülke haline getirdik. Muhalefet içi boş beyanlarla, zehirli, yıkıcı bir dille havanda su döver, toplumsal ve siyasal havayı kirletirken biz yaptıklarımızı anlatacak zaman bile bulamıyoruz" dedi. Türkiye'nin dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı en büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"IMF borcumuzu bitirdik. 117 yeni üniversite yaptık. 757 yeni hastane yaptık. Bin 737 birinci basamak sağlık tesisi inşa ettik. Bin 330 spor tesisi yaptık. 182 gençlik merkezi açtık. 631 bin 449 konut, 189 adalet sarayı, 17 bin 591 kilometre bölünmüş yol yaptık. Atak helikopterini, Rasat ve Göktürk uydularını uzaya gönderdik. Havalimanlarımızı 26'dan 53'e çıkardık. İnsani yardımda dünya üçüncüsü olduk. 3 milyar 307 milyon resmi kalkınma yardımı yaptık. Anadolu medeniyetler tarihine ait tam 4 bin eseri, Vakıflar Genel Müdürlüğü eliyle restore ettik. Krize rağmen 6 milyon istihdam ürettik. KÖYDES projesi ile 9 milyar kaynakla köylerimize hizmet götürdük. Tarımsal milli geliri 36 milyar liradan 116 milyar liraya çıkardık. 11 yılda 3 milyar 250 milyon fidan diktik."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, muhalefetin sadece burada yaptıklarının, yapımına devam ettiklerinin hayalini bile kuramayacağını belirterek, "İşte Marmaray...142 kilometreye çıkan metro uzunluğu. İşte 3. Köprü. Geçtiğimiz hafta bizzat orada Ulaştırma Bakanımız ve ilgili arkadaşlarla bulunduk. İnşallah bu yıl içinde sadece 3. Köprü değil, bütün bağlantı yolları bitirilerek, dünyanın en uzun ve en geniş asma köprüsünü İstanbul'a hediye ediyoruz" diye konuştu. Avrasya Tüneli ve dünyanın en büyük havalimanı olacak 3. Havalimanı projelerinin sürdüğünü ifade eden Davutoğlu, "Siz varsanız, onlar ne derse desin önemi yok, onlar ne söylerse söylesin bu gençlik yanımızdayken ve arkamızdayken, bize dur durak yok Allah'ın izniyle. AK Parti iktidarlarından önce bu yapılanların hayali bile kurulamazdı" dedi.

'YEPYENİ BİR DÖNEMECE GİRDİK'

Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin ardından yepyeni bir dönemece geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Milletimiz bizim taahhütlerimize onay verdi ve bizi tek başına tam bir güven ile iktidara getirdi. Hükümetimizi kurar kurmaz da eylem planımızı açıklayıp, kendimizi tarihle bağlayarak yola koyulduk. Şimdiden daha 2 ay dolmadan vaatlerimizin yüzde 60'ını, reformlarımızın yüzde 30'unu hayata geçirdik veya meclise sunduk. Eğitim, üretim sistemimizi, katma değeri yüksek, nitelikli bir yapıya kavuşturmak için bir taraftan Ar-Ge çalışmalarımızı hızlandırıyor, diğer taraftan da yükseköğretim reformu üzerine çalışıyoruz. Bu hafta içinde hem Ar-Ge reformumuzu kamuoyuyla paylaştık hem de Yüksek Öğretim Kurulu ile bir araya gelerek, sürdürülen çalışmalarla ilgili istişarelerde bulunduk."

Eş zamanlı olarak Türkiye'ye yönelik dış yatırımları teşvik etmek üzere çok yönlü çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Cuma gecesi, ülkemize yatırım yapan yabancı yatırımcılarla bir araya gelerek kapsamlı istişarelerde bulunduk. Bugün de önce Londra, ardından İsviçre'ye geçecek, daha sonra Almanya'ya vararak ülkemize kaynak ve yatırım akışını hızlandıracak görüşmeler gerçekleştireceğiz. Hedefimiz net; Türkiye'yi daha ileri noktalara taşımak ve İstanbulumuz başta olmak üzere bütün şehirlerimizi dünya ekonomisinin canlı, dinamik merkezleri kılmak. Demokrasisi daha da ilerlemiş, cunta mirası baskıcı anayasasından kurtulmuş, daha çok üreten, ürettiğini hakça paylaşan bir Türkiye için yola koyulduk. Türkiye 1 Kasım'da huzura, güvene, istikrara yelken açtı. Sizler çalıştınız AK Parti kadroları olarak. Milletimiz teveccüh gösterdi ve tarihi bir başarıya imza attık. Şimdi hep birlikte mutlu ve aydınlık yarınlara doğru yürüyoruz. Yarınların Türkiyesi her insanımızın güçlü aidiyet hisleriyle bağlandığı, sadece kendisi için değil, ülkesi, mazlum coğrafyalar ve insanlık için de hayaller kurduğu bir Türkiye olacak. Farklılıklarını zenginlik olarak gören, ülkesini aynı aşk ve sadakatle seven, aynı hedefler uğruna omuz omuza gayret gösteren insanların yaşadığı yeni bir Türkiye'ye gidiyoruz. 78 milyon insanımızla, 2023 hedeflerimizi gerçeğe ve istikbale taşımaya çalışıyoruz. İnançlıyız, kararlıyız, azimliyiz çünkü biz bu ülkeye, millete sevdalıyız."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.