Hava Durumu

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti grup toplantısında konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2015 13:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2015 13:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar
İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:   

Bazı aykırı sesler duyuyoruz. İnsanlık vicdanını isyan ettiren sesler duyuyoruz batıdan. Esed'le müzakere edilmeliymiş. Bütün bu katliamlardan sonra, kırmızı çizgi diye çektiğiniz kimyasal silahlara rağmen Esed'in oturup elini sıkarsanız, o sıktığınız tarihten silinmeyecektir. Ha karacic'in, ha saddam'ın ha esed'in eli sıkılmış. Hitler polonya'ya girdiğinde sessiz kalınması savaşa yol açmışsa, büyük acılar yaşanmışsa, bugün esed'in elini sıkmak isteyenler ortadoğu'da olacak her türlü zulmün vebalini omuzlarında taşırlar. 

DUR DERİZ. SESİMİZİ YÜKSELTİRİZ

Biri zulüm yaparsa, kendi halkının üzerine kimyasal silahlarla giderse dur deriz. gücümüz yettiğince dur deriz. sesimizi yükseltiriz. ama hiçbir zaman zalimin yanında yer almadık, almayacağız.

Gerçi yalanladılar ABD dışişleri bakanının ifadesini. O yalanlamayı memnuniyetle karşılıyoruz. Buradan avrupa'ya ve abd'ye sesleniyorum, insan hakları söz konusu olduğunda bunu onları doğal hakkı olarak görüp, mısır suriye halkı demokrasi istediğinde, siz hele bekleyin, onların hakkı değildir deyip, suriye mısır rejimiyle işbirliğine kalkarsanız dünyada samimiyetiniz kalmaz.

WASHINGTON'DA OTURUP DA SURİYE...

Hani mazur görülmez ama en azından anlaşılabilir, Berlin'de, Washington'da oturup da Suriye halkına kayıtsız kalınması. Ama Ankara'da istanbul'da Hatay'da oturup da suriye halkının acılarına kayıtsız kalanları tarih affetmez.

Suriye ulusal koalisyonu, bundan dört yıl önce ayağa kalkan humus'lu dara'lı dazkiye'li gençlerin temsilcileridir. Biz onlara yardım edeceğiz. Esed rejiminin zulmü karşsıında onları güçlü kılmamız, suriye halkının kıskaca alınmasını engelleyecektir. İnsanlık dışı b ir rejim ile terör örgütü arasında suriye halkı kıskaca alınmaya çalışılıyor.

Batı'da bir dışişleri bakanı, vatandaşları için 'hollanda'ya dönmelerindeyse suriye topraklarında ölüp kalmalarını isteriz' diyor. Gençlerinize sahip çıktın. 

TARİH ŞARTLAR BİZİ ONLARDAN AYIRDI

Yol şudur. Tarihte anadoluyla iç içe yaşamış suriye halkı, tarih boyunca aşırılığa meyletmemiştir. Suriye tarihinde bunu görmezsiniz. Halep, Şanlıurfa gibi mübarek bir şehirdi. Tarih şartlar bizi onlardan ayırdı.

birileri neredeyse ellerine kına yaktı, türkiye'de kriz olacak diye. Ana muhalefet de diğer partiler de bunun içinde. Bu kritik günlerde, çanakkale savaşının yıl dönümünde, haince batı başkentlerindde kamuoylarını türkiye aleyhine ayağa kaldırmaya çalışan paralel çetenin de rüyası bu. Sanki türkiye'ye has kriz var gibi olsun. Aynen öyle avuçlarını yaladılar, yalayacaklar. 

TÜRKİYE'DE HAL NİCE OLURDU

Eğer 2008'de Ak Parti kapatılsaydı, yenisini kurar yolumuza devam ederdik ama Türkiye'de hal nice olurdu.

Seçime giderken bununla yetinmeyip başka kumpaslar içine girecekler.

KRİZ SENARYOSU YAPANLAR AVUÇLARINI YALAYACAKLAR

Çok iyi biliyorlar, bu dünyadaki dalgalanmanın Türkiye'ye yansıması. Dünyadaki genel trend içinde türk lirasının değer kaybı, belli bir ortalamada tutuldu ve herhangi bir şekilde ekonomimizin etkilenmesinin önüne geçildi. Bunun karşısında ABD'de, ekonomik dönüşüm programlarını new york'ta anlattıktan sonra, uçaktan iner inmez hem ekonomi bürokrasisinin önemli yöneticileriyle, mb başkanı, SPK başkanıyla görüştük. Atılabilecek adımları istişare ettik. Ardından cumhurbaşkanımızla istişare ettik. Salı günü 8 saati aşkın ekonomi değerlendirme toplantısı yaptık. En kötü en iyi senaryolarla ilgili tedbirlerimizi netleştirdik. kimse bizden irrasyonel bir tepki beklemesin. rasyonel olmak iddialardan vazgeçmek anlamına gelmez. Finansal yapımız sağlamdır, bütçe açığımız OECD'nin üçte biri düzeyindedir. Ekonomi yönetiminde farklı kanaatler varmış gibi kriz senaryosu yapanlar avuçlarını yalayacaklar.

merkez bankası başkanımızın verdiği brifing sonrasında da konuları ele aldık. Bakanlar kurulunda da gözden geçirdik. Kimse kriz senaryoları üzerine hesap etmesin. Krize yatırım yapanlar kesinlikle kaybedeceklerdir.

GECE NÖBETLERİNİ BEN ÇOK İYİ BİLİRİM  

Gece nöbetlerini ben çok iyi bilirim. Şuanda dahi ameliyat odalarında hastalarının başında neşteri tutan bütün ellere, hemşirelere hastabakıcılara şükranlarımızı iletiyorum. Sağlık devletli olmak demektir. Sağlıklı nesiller lazım.

Şiddet her yerde kötüdür. şifa vermek için uğraşan doktor, sizin hastanızı ihmal ediyor değildir, saygı gösterin ve emin olun ki doktorlarımız elinden geleni yapacak demektir. Şiddet uygulayanların genelde alkol ve uyuşturucu bağımlısı olduğunu göze alarak hastanelerdeki güvenlik tedbirini artırdık. Doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza müjdelerimizi ilettik. Onların döner sermayedeki ikinci emeklilik hakları konusunda imkanlar oluşturduk.

Biz ekonomik alanda krizlerle boğuşurken, dünyaya örnek teşkil edecek hamlelere devam ediyoruz. GEçtiğimiz ay üç katlı tünelin müjdesini paylaşmıştım. Geçen hafta, dünyada bir ilk olacak olan bu büyük proje Hasdal kavşağı ile çamlık kavşağını 14 dakikaya indiren bu projeyi zannettik ki istanbullur bağrına basar. Bu proje İBB'ye geldi ve boğaziçi köprüsüne karşı çıkmışlarsa, CHP bu projeye hayır oyu verdi arkadaşlar, ben şaşırmadım. Bunlar yapmaya değil engellemeye ayarlanmış. Kılıçdaroğlu bunu izah etsin bakalım niçin hayır dediler? Yerin altına trafiği taşıp, yer üstünü koruyarak metro inşa etmekten niçin rahatsızlar?

gezi olaylarında istanbulu tarumar edenlerin arkasında durdu bunlar. kendileri yalovadaki çınarları kestiler, sekiz ağacın yer değiştirmesiyle istanbulu yaktılar yıktılar. Onlar dört dakikayı bile göremezler ama, hadi dört yıl diyelim. Kılıçdaroğlu sen yıllarla, biz asırlarla uğraşırız. Dört yıl istemesi doğal, neden gözleri faltaşı gibi hazinedeki fonlarda, gelecek dört yıl içinde tarumar edecek, tıpkı bahçeli gibi eyvallah deyip gidecek. Millet ikinci tiyatroya izin vermez.

Geçen hafta çağrıda bulunmuştuk. Madem parti kapatılmasından kaygılısınız işte hodri meydan demiştik. Yiğit göremedik bir hafta içinde. Anayasa komisyonuna gitti, komisyon çalışmaları tamamlandı ve geçti. Ama nasıl İBB'de üç katlı tünele karşı çıkıp ekonomik kalkınmaya karşı çıkmışlarsa, şimdi de komisyonda anayasa değişikliği paketine karşı çıktılar.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.