Hava Durumu

Başbakan Davutoğlu o anları anlattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'da rehin tutulan konsolosluk personelinin kurtarıldığı haberini alınca yaşadıklarını anlattı: ''Kurtuldukları o an benim için olağanüstü bir andı. Hemen şükür namazı kıldım.''

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Davutoğlu o anları anlattı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 46 Türk vatandaşının kurtarıldığı operasyonun ardından yaşadıklarını anlattı.

Milliyet Gazetesi'ne konuşan Davutoğlu'na ''O an neler hissettiniz?" sorusu yöneltildi. Davutoğlu, ''Bu geceler içinde bir gelişme olacağını biliyorduk. Saat 23.30'da Hakan Bey aradı, 'Müjdeli haber yakınlaşıyor her şey düşündüğümüz planladığımız gibi gidiyor' dedi. Her telefon açılışta bir aksama olacak mı diye insan ürperiyor.

Kurtuldukları o an benim için olağanüstü bir andı, bizim için bayramdı. Hemen şükür namazı kıldım'' dedi. İyi haberi aldıktan sonra Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ı aradığını söyleyen Başbakan, "Sınırı geçtikleri haberi gelir gelmez, konsolosumuzla telefonla görüştüm. 'Hoşgeldiniz' dedim. Sınırı geçene kadar eşine haber vermediğimizi söyledim. O da, ‘Allah sizden razı olsun’ dedi ve gözyaşlarını tutamadı. Çok mutlu oldum. Konsolosumuzun eşi bir süre önce bizim misafirimizdi. Sare Hanım’ın da içi içini yiyordu. Konsolosumuzun eşine de bizzat arayarak Sare Hanım müjdeli haberi söyledi. Sınırı geçtikten sonra aradı. Sevinci paylaştılar'' diye konuştu.

Davutoğlu, konsoloslulk personelinin 101 gün süren esareti için ise "Endişeli günler" ifadesini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.