Hava Durumu

Başbakan Erdoğan'dan güne damgasını vuracak açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Avusturya seyahatinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili 'Temeli olmayan bir çatı kurmuşlar hayırlı olsun' dedi. Musul'daki olaylara ilişkin olarak ise Erdoğan 'Irak'ta olay mezhepler arası savaşa dönüşmüştür. Bir Müslüman diğer bir Müslümanı Allahuekber diyerek öldüremez. Bizim önceliğimiz 80 vatandaşımızın ülkemize döndürmektir' diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2014 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2014 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan Erdoğan'dan güne damgasını vuracak açıklamalar

 İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Az sonra Avusturya ve Fransa’yı kapsayan yurt dışı ziyareti gerçekleştireceğiz. Gerek resmi gerekse oralarda yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelme fırsatımız olacak. Avusturya’da uyum balkanı Sebastian Kurz’u kabul edip orada yaşana vatandaşlarımızın sorunlarını değerlendirme fırsatı bulacağız. Fransa’da da Sayın Hollande ile bir araya geleceğiz. Fransa’da bugün 600 bin aşkın Türk var. Bunların 300 bini çifte vatandaştır. Son zamanlarda Fransa’da vatandaşlarımız siyasette de önemli görevler almaya başladılar.
İlk defa de bu salonda sizlerle basın toplantısı yapıyoruz yeni salonuınuz hayırlı olsun.

SORU & CEVAP

Muhalefetin çatı aday ismi İhsanoğlu sizin için sürpriz oldu mu? Ailenizin Köşk adaylığına sıcak bakmadığı doğru mu?

Ak Parti olarak bizim bir ilkeler partisi olduğunu biliyorsunuz. Ve ilkeler partisi olarak rüzgar karşısında savrulan yaprak olmayı düşünmedik düşünmeyiz. İstişarelere bağlı olarak tüm mekanizmaları çalıştırmak suretiyle ki bunun en önemli ayağını partimizin büyük kongre delegeleri teşkil etmektedir onlarla bu istişareleri yapmış durumdayız.. Milletvekillerimizle partimizin kurucularıyla istişareyi yapmış durumdayız.

Bütün bunar sonucunda talep nedir görmüş durumdayız. Sayın TBMM başkanıyla’ da, her ne kadar bulunduğu konum tarafsız olmasını gerektirmesine rağmen partimizin bir üyesi olması nedeniyle görüşünü almayı doğru buldum ve görüşlerini aldım.

Öyle zannediyorum ki ay sonu itibarıyla bizler de nihai kararımızı milletimizle paylaşırız. Bu konuda en güzel açıklamayı 10 Ağustos’ta milletim yapacaktır. Milletim nihai kararı verecektir. Benim öyledir böyledir dememe gerek yok sayın Kılıçdaroğlu sayın Bahçeli zaten söylüyor onlar temeli olmayan bir çatı kurmuşlar hayırlı olsun.

CHP’DEKİ İHSANOĞLU İTİRAZLARI HAKKINDA NE DİYORSUNUZ

Ben CHP’nin temsilcisidir eğilim beni ilgilendirmiyor onların iç sorunudur. AK Parti ilkelerin partisidir. Biz bin düşünür bir konuşuruz. CHP'nin içinde MHP’nin içinde şunlar olmuş bizi ilgilendirmez. Biz sadece kendi işimize bakarız. Biz seçilecek cumhurbaşkanının neler yapmasın gerektiğini bilen bir partiyiz. AK Parti siyaseti bilen siyaseti dünyada çok farklı bir konuma taşımış bir partidir. Merkez siyaseti bu ülkede başlatmış bir siyasi partidir. Üzerine tezlerin makalelerin yazıldığı bir partidir.

AYM’NİN BALYOZ KARARI

Bu yolu açan iktidar bizi. Bun ne CHP, ne MHP ne de HDP açmıştır. Bireysel başvuru hakkın son referandumla getiren parti AK parti olmuştur. Bu imkan ülkemizde birçok sorunun çözümünün önünü açmıştır. Ben yeniden yargılamayla ilgili konuştuğumda birileri bunu hafife almışlardı. Yeniden yargılamanın önü açılmış oldu. 230 artık konumları itibariyle sanık konundalar böyle bir imkan doğmuş oldu. Temenni ederiz ki burada da adalet yerini bulmuş olur.

12 EYLÜL DAVASI KARARI

Nihai nokta konulmuş değil, yargı süreci bitmiş değil. İlk derece mahkemenin vermiş olduğu bir karardır. Temyiz olacak. Avukatların yapacağı farklı itirazla söz konusudur. Bunları görmeden bir açıklama yapmanın çok aceleci bir tavır olacağını düşünüyorum.

MUSUL’DA 15 TÜRK İŞÇİNİN KAÇIRILDIĞI İDDİASI

15 ile ilgili olay kesin bir olay değil. Böyle bir şey arkadaşlar söz konusu değil dediler. Biz tabi çok yakın markajda bu işi takip ediyoruz. Dün bir heyetim Kuzey Irak’taydı. Temaslarını yapıp geç saatte döndüler. Farklı kanallarla çok farklı bir süreci işletiyoruz. Fevri adımlarla atacağımızı bir adım oradaki vatandaşlarımızın geleceği akıbeti için daha farklı sıkıntılar doğurabilir. Bizim için en önemlisi bu 80 vatandaşımızı sağ salim ülkemize dönmelerini sağlamaktır. Basra Başkonsolosluğumuzu boşaltmış durumdayız. Irak’taki tabloya göre nerede bir tehdit hassasiyet gösteriyorsa vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik adımları atıyoruz.

"ALLAHUEKBER DİYEREK ÖLDÜREMEZ"

ABD duruşu itibarıyla ve yaptığı açıklamalarla bu tür saldırıya sıcak bakmıyor. IŞİD unsurlarının halkla iç içe olmuş olması sivil insanların ölümüne yol açabilir. Böyle hassas bir yanı var. Irak ordusunun kaçarak oraları onlara bırakması çok manidardır. Olay artık IŞİD unsurlarıyla Irak ordusu arasında bir mücadele olmaktan çıkmış adeta mezhepler arası bir iç savaşa dönüşmüştür. Biz bun asla ve kata tasvip etmiyoruz. Bizim değer yargılarımız arasında mezhebi bir taassubun olması mümkün değil. Biz Müslüman diğer bir Müslümanı Allahuekber diyerek öldüremez. Şu yapılanları bizim TC hükümeti olarak tasvibimiz asla mümkün değildir. Bizim birinci önceliğimiz bu 80 vatandaşımız ülkemize döndürmektir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.