Hava Durumu

Başbakan güvensizlik oluşturdu

umhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Türkiye’de herkesin barış isteyeceğini dile getirerek, “Türkiye’de huzur ve barışın olması için demokrasi olması gerekiyor. Başbakan sürecin ne olduğunu bilmeden, 'Bana güvenin' diyor. Bu zamana kadar güvensizlik oluşturan bir başbakanı kabul etmiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2013 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2013 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan güvensizlik oluşturdu

CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, çeşitli programlara katılmak üzere Bursa’ya geldi. İlk önce CHP Bursa İl Başkanlığını ziyaret eden Tamaylıgil, gazetecilerin sorularına cevapladı.

Barış süreci ile ilgili soruya cevap veren Tamaylıgil, “Türkiye’de herkes barış olsun ister. CHP’ye baktığınız zaman süreç zarfında sorgulanması gereken değil, ne yaptığını bilen partidir. CHP her zaman fikirlerini ve yöntemlerini dile getiren bir partidir. Bu ülkede yaşayan 76 milyonun ortaklaşa karar vereceği ana çatı olan TBMM’de toplumsal uzlaşı içerisinde gerekli çalışmaları öneren ilk partiyiz. Biz çizgimizde bir gün ayrı, bir gün farklı konuşan parti değiliz. Biz yapılmasını gerekenleri ortaya koyduk. Bununla ilgili yasa tekliflerimizi dile getirdik” açıklamasını yaptı.

Türkiye’de huzur ve barışın oluşması için demokrasinin olması gerektiğini altını çizen Tamaylıgil, “Bizim istediğimiz bunu gerçekleştirecek siyasi bakış açısının oluşması. Başbakan sürecin ne olduğunu bilmeden, müzakerelerin yapıldığı net olmadan, 'Bana güvenin' diyor. Bu zamana kadar güvensizlik oluşturan bir başbakanı kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de toplumsal uzlaşının olması gerektiğini söyleyen Tamaylıgil, “Biz demokrasinin geleceğini inşa etmek istiyoruz. Başbakan, 'Demokrasi amaç değil, araçtır' demişti. Şimdi de Başbakanın başkan olma hedefi var. Yaşanan bu süreçteki gelişmeleri net olarak anlatıyoruz ve anlatmaya da devam ediyoruz. Biz 93 yıl önce, 'Milli egemenlik' dedik. Bundan sonrası da öyle olacak” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.