Hava Durumu

Başbakan koltuğuna 11 yaşındaki Esma oturdu

Çankaya Köşkü'nde son 23 Nisan. Başbakan Binali Yıldırım çocukları kabul etti. Yıldırım'ın koltuğuna 11 yaşındaki Esma Didesu Taşyürek oturdu. 24 Haziran ile ilgili soruya Taşyürek, "Halkımız en doğru olana karar verecektir" yanıtı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2018 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2018 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Başbakan koltuğuna 11 yaşındaki Esma oturdu

Başbakan Binali Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocukları kabul etti. Çocuklara 23 Nisan'ın önemini anlatan Yıldırım'ın koltuğuna 11 yaşındaki Esma Didesu Taşyürek oturdu. Binali Yıldırım, "23 Nisan çocuk bayramı, Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan kabul edilen ilk resmi bayramdır. Bu bayramın bir hikayesi var. Aziz milletimiz, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra yenik düşmüş, ülkemizi işgal edenlerle amansız bir mücadeleye girişmiştir. Bu mücadelede, kadın, erkek, ihtiyar birçok kişiyi bu savaşlarda şehit verdik" dedi.

Taşyürek, "Eğitim için çocukların görüşü alınmalı" dedi. Çocuklardan biri "Milletvekili olup size yardım etmek isterdim. Ama yaşım tutumuyor" deyince Başbakan Yıldırım, " Seçilmek için yaşın tutmuyor ama kampanyaya destek vermek için yaşın tutuyor. bana kampanyamda yardım edebilirsin" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.